Pulled chicken – Lavkarbo

 

Denne retten er perfekt om man ønsker å gjøre noe annerledes med kyllingen, å hvis man er glad i bbq-smaken.

 

Dette trenger du:

kyllinglår 

 bbq-saus

Hvitløk 

Hamburgerbrød

Salat

 

Oppskriften på bbqsaus finner du her:

Dette trenger du:

1 dl kaffe

Litt olje

6 ss sukkerfri ketchup 

3 ss tagatesse 

1-2 ts tabasco

 salt

Pepper

1 Hvitløksfedd 

1 ss Tomatpuré (kan sløyfes og erstattes med mer ketchup)

1 ss soyasaus (hvetefri)

1 ss edikk

Chili

 

Del hvitløk opp i små biter, stek i olje i noen minutter til den er myk. 

Tilsett tomatpuré og ketchup og kok en liten stund.

 

Tilsett kaffe, soyasaus, edikk, tagatesse og tabasco.

Smak til med salt, pepper og chilipulver. 

Om du ønsker en fin og glatt saus bruker du stavmikser/lign å moser hvitløken. 

Smak til med krydder og søtning.

Viktig når du lager mat at du smaker til hele tiden, slik at det blir som du selv liker, derfor er det sjeldent eksakt mål med krydder i mine oppskrifter. 

Slik gjør du det:

Dra av skinnet fra kyllinglårene og del hvitløk opp i båter. 

Legg kyllinglår  i en ildfast form, hell en god del av bbqsausen over og bland godt. 

Sett ovnen på 180°c, dekk ildfastforma med aluminiumsfolie å stek på midterste rille. Du må beregne steketid på rundt 1-2 timer.

Mens kyllingen steker kan du lage hamburgerbrødene. Oppskriften finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1476553302_lavkarbo_hamburgerbrd.html

Siden du trenger ovnen til steking av de kan du vente til kyllingen er ferdigstekt, ta ut kyllingen en stund eller stek samtidig. Flytt ned kyllingen på nederste rille og hamburgerbrødene på midterste rille. Følg med slik at ikke kyllingen blir brent. I sånne tilfeller er det kjekt med 2 ovner, noe som står høyt på ønskelista mi. 

Når kyllingen er ferdigstekt slipper den benet fra låret. Bruk for eksempel en gaffel for å ta av kyllingen. Legg kyllingen til sides. Tøm sausen fra ildfastforma over i en kjele og kok opp, se an tykkelsen litt om du trenger mer av bbqsausen du har til overs eller ikke. Bland inn revet kylling i sausen. 

Fyll brødet med kylling og det du måtte ønske, server med bbqsaus ved siden av. 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg