Snickerskake – glutenfri/sukkerfri (lavkarbo)

 

O m g 

4 lag – søtt og salt, rett og slett en magisk kombinasjon. 

 

Dette trenger du:

Bunn:

3 eggehviter

3 ss tagatesse 

300 g peanøtter

2 ts bakepulver 

 

Karamell:

50 g fibersirup gold
60 g fibersirup clear
2 ss tagatesse/annen søtning
1/2 ts vaniljepulver
1 dl Kremfløte
30 g smør

 

Sjokoladekrem:

3 eggeplommer

50 g smør

2 ss tagatesse 

100 g sjokolade sukkerfri

Sjokolade, peanøtter 1 ss tagatesse og ca 2 dl fløte til toppen.

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 160°c

Skill eggeplommen fra eggehviten, pisk eggehvitene litt før du tilsetter tagatesse.

Stivpisk eggehvitene til en fin marengs.

 

Kjør peanøtter i en blender/food prosessor til de er finmalte og tilsett bakepulver.

Vend forsiktig inn i marengsen.

 

Dekk til en springform på ca 22 cm med et bakepapir. 

Fordel massen i forma å stek på midterste rille i ca 20-25 minutter.

 

Mens kaken steker lager du karamell og sjokoladekrem.

Jeg lager alltid karamell i mikrobølgeovnen, 

bland alle ingrediensene sammen i en bolle som tåler høy varme. 

Mikrobølgeovner er veldig forskjellige, min setter jeg på 800 w og ca 5-6 minutter. Stopp underveis noen ganger å sjekke/røre i blandigen. Den må være flytende, men ikke slik at den renner igjennom kaka. 

Du kan også lage karamell i kjele, det vil ta litt lengre tid og mye røring.

– smelt smør, tilsett resterende ingredienser i kjelen, småkok til passende konsistens. 

Husk desto lengre koking, desto hardere karamell. 

 

Når den er ferdig setter du karamellen kjølig en liten stund. 

 

Sjokoladekrem:

Smelt smøret i en kjele, varm til kokepunktet. 

Trekk fra plata, tilsett tagatessen og sjokoladen i blandigen og rør godt til en klumpefri masse.

Når sjokoladen er helt smeltet inn visper du inn en og en eggeplomme, å da merker du at kremen tykner litt, sett kjølig slik at den stivner litt til.

 

Smør sjokoladekrem over kakebunnen, hell karamellen over sjokoladekremen.

( ikke gjør det jeg gjorde, karamell først, det ble vanskeligere å fordele sjokoladekremen)

Del opp peanøtter i små biter, strø litt peanøtter på karamellen. ( ta vare på litt av peanøttene til pynt på toppen)

Pisk krem med tagatesse å fordel utover kaka. 

Del opp sjokolade og strø sjokolade og peanøtter over kremen til pynt på kaka. 

 

Yum, superdigg!!

 

 

 

 

27 kommentarer

Siste innlegg