Må dele familieoppskriften på en av livrettene mine.
Dette trenger du:
4-5 Laksefilet uten skinn og bein
1 boks Crème Fraiche/Seterrømme
1 liten purreløk
2 ss sitronsaft
Salt
Pepper
Smør
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 225°c og varmluft.
Kutt purreløk opp i passende biter.
Ha purreløk i ei skål å tøm begeret med rømme og bland godt.
Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Viktig at det smaker nok.
Finn frem aluminiumsfolie å del folien opp i firkanter.
Legg laksen på først, ha på litt salt og pepper på begge sidene.
Fordel rømme/purre-massen over laksefileten, se an hvor mye du trenger, det skal være nok til alle filetene.
Ha en klatt smør i og brett folien sammen, prøv å heller ha litt for mye folie enn for lite, det kan renne ut av folien.
Repeter med de andre filetene.
Stekes i ildfast form på midterste rille i ca 20 minutter.
Mens laksen står i ovnen kan du tilberede ønsket tilbehør.
Agurksalat er en slager til fisk hjemme hos oss.
Dette trenger du:
1 agurk
5 dl vann
1/2 dl edikk
4 ts søtning/natreen flytende
Slik gjør du det:
Ha i vann, edikk og smak til med søtningsmiddel.
Om du bruker f.eks tagatesse anbefales lunket vann for å få løst opp det skikkelig.
Skiv agurk i skiver å la den stå litt før servering.
Ser helt nydelig ut! 😀
Wooow, så godt! Jeg lage meg kyllingpaneter og risotto jeg idag.
Så godt det så ut! 🙂
elisebr: takk??
Fantastisk oppskrift. Godt å få i seg fisk som smaker så godt!