Ovnsbakt laks med rømme og purreløk

Må dele familieoppskriften på en av livrettene mine. 

 

Dette trenger du:

4-5 Laksefilet uten skinn og bein 

1 boks Crème Fraiche/Seterrømme

1 liten purreløk 

2 ss sitronsaft 

Salt

Pepper

Smør

 

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 225°c og varmluft.

Kutt purreløk opp i passende biter.

Ha purreløk i ei skål å tøm begeret med rømme og bland godt.

Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Viktig at det smaker nok. 

 

Finn frem aluminiumsfolie å del folien opp i firkanter. 

Legg laksen på først, ha på litt salt og pepper på begge sidene. 

 

Fordel rømme/purre-massen over laksefileten, se an hvor mye du trenger, det skal være nok til alle filetene. 

Ha en klatt smør i og brett folien sammen, prøv å heller ha litt for mye folie enn for lite, det kan renne ut av folien.

Repeter med de andre filetene. 

 

Stekes i ildfast form på midterste rille i ca 20 minutter. 

 

Mens laksen står i ovnen kan du tilberede ønsket tilbehør.

Agurksalat er en slager til fisk hjemme hos oss. 

Dette trenger du:

1 agurk

5 dl vann 

1/2 dl edikk 

4 ts søtning/natreen flytende 

 

Slik gjør du det:

Ha i vann, edikk og smak til med søtningsmiddel.

Om du bruker f.eks tagatesse anbefales lunket vann for å få løst opp det skikkelig.

Skiv agurk i skiver å la den stå litt før servering.

 

 

5 kommentarer

Siste innlegg