Pannekaker lavkarbo

N a m !!

Pannekaker er så lettvint og godt, ungene og mannen får sin egen fordi de spiser vanlig kost, men mine lavkarbopannekaker smaker minst like godt!

Dette trenger du:

4 egg

2-3 ss Philadelphia naturell kremost/annen kremost/rømme/creme fraiche

2 ts søtning

1 ts salt

50 g mandelmel ( kan sløyfes)

2 ts johannesbrødkjernemel

2 ts fiberhusk/psyllium

1/2 dl fløte

(Du kan selvfølgelig bruke bare psyllium/fiberhusk men da blir konsistensen annerledes, bruk litt ekstra fiberhusk om du dropper jbkm)

Slik gjør du det:

Visp egg og Philadelphia godt sammen til en flytende røre.

Tilsett søtning, salt og fløte.

Rør inn mandelmel om du bruker det, trenger ikke mandelmel i denne, men smaken blir rundere.

Mål opp antall ts med johannesbrødkjernemel og psyllium på forhånd.

Rør kraftig å tilsett jbkm/psyllium, sørg for at det blir en klumpefri masse.

Svelle i noen få minutter før du steker i minimalt med smør.

Denne oppskriften er for ca 2 store eller 4 små pannekaker.

Tenk å kunne lage en tynn og stor pannekake som ikke faller fra hverandre.

 

Server med tagatesse og blåbær – selvfølgelig massevis av sprøtt bacon.

Nora har et helt nydelig syltetøy uten tilsatt sukker:

Næringsinnhold:

6,1 netto karbohydrat pr 100 g – helt nydelig syltetøy.

12 kommentarer
    1. Hei, jeg har akkurat lagd disse og har følgt oppskriften slavisk.
      For det første så ble røren så tjukk at det ikke gikk å spre den ut i stekepannen, så “pannekakene” ble som tjukklefser. For det andre så kan det vel ikke stemme at det skal være 2 ts med salt? Det smaker jo KUN salt. Alt ble kastet i søpla. 🙄👎

    2. Det er 16 g karbo pr 100 g. Ikke 6.1 som du skriver. Det er 6.1 g sukkerarter. Disse kan hverken trekkes fra eller en kan ikke regne bare disse.

    3. Beklager, men det kan ikke være riktig. Det står jo på bildet ditt, 16 g karbo pr 100 g. Og av det er det 6.1 g sukkerarter!!! Du kan jo ikke regne bare sukkerarter. Hva med de resterende karbohydratene? Skal de bare strykes? Jeg har diabetes og teller mye karber,har gjort det i mange år. Så dette tror jeg du må forklare meg.

    4. Glem min forrige kommentar. Sjekket på Nora, det er sukkeralkoholer resten av karbene
      Spiser ikke syltetøy og har aldri lest innholdsfortegnelse på det. Visste ikke at det var kunstig søtning i syltetøyet. Burde stått på listen over innhold at det er sukkeralkoholer i den, det skal vel egentlig det. Så her hadde du rett, beklager forrige kommentar.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg