DEILIGE, smakfulle og skikkelig gode fiskekaker med utgangspunkt i en familieoppskrift som har vært i familien i flere generasjoner.
Dette trenger du:
1 porsjon er til ca 20 stk
250 g hyse/lyr (fersk)
250 g torsk (fersk)
2 egg
2 dl fløte
3 store ts johannesbrødkjernemel
2 ts muskatnøtt
3 ts salt
2 ts pepper
Liten neve gul løk
Smør/melange til steking
Flott/smult
Slik gjør du det:
Finn frem en stekepanne, ha i eks. 1 ss smør og 1 ss smult – bruk samme mengde.
Sett plata på middels varme slik at det koker litt. Skru ned litt på varmen å lag fiskefarsen.
Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor, kjør til blandingen er så tykk at den snurrer rundt kniven.
Ser ikke veldig appetittlig ut, men det blir veldig godt til slutt.
Ha fiskefarsen i en bolle, finn frem en mindre bolle å ha vann i den minste.
Skru varmen på smult/smøret på middels varme igjen.
Bruk en ss å ta farsen med, ta vann på fingrene å klapp til runde halvflate kaker.
Kjekt med god klappehjelp fra pappa som er kjent for å lage god mat, å fisk er spesialiteten.
Ha kakene i smultblandingen, når du steker bør du ha litt tålmodighet, det kan ta litt tid.
Eksakt hvor lenge finnes det ingen fasit på.
Snu dem å stek de gyldne på begge sider.
Anbefaler ikke å lage mer enn 1 porsjon av gangen, når farsen står en stund får den hardere konsistens.
Smak deg frem med krydderet, vanskelig å si nøyaktig mengde.
Tilsett smult og smør/melange underveis, det vil minke.
Anbefaler for smakens skyld å bruke melange, eller ekstra saltet tine smør.
Den gode saltsmaken har mye å si for resultatet.
Dette er halvparten av det vi lagde i dag.
Utrolig godt og imponerende at dette er 100% lavkarbo!! Så smaker de minst like godt som fiskekaker med hvetemel og lignende.
Spis gjerne fiskekaker som de er halvvarme på gaffel, det er litt av sjarmen og det har jeg og resten av familien gjort så lenge jeg kan huske.
Kjekt å fryse ned, kjapt å tine opp, dele de å steke i smør til de får en fin og sprø hinne, barna elsker de også!
Råkostsalat, kokt sellerirot, smeltet smør og fiskekaker er utrolig godt.
Tips! Lag brun saus å ha fiskekakene i brunsausen med kokte grønnsaker til 🙂
Håper du liker oppskriften, det er absolutt verdt å prøve ut.
0,56 karbohydrater pr stk om du bruker fløte og 0,78 med helmelk.
Johannesbrødkjernemel er et glutenfritt bindemiddel, fås kjøpt hos helsekost:
http://www.kinsarvik.no/matvarer/bakevarer/baketilsetning/rapunzel-johannesbrodkjernemel-65-gr
Dette er den billigste jeg har funnet så langt.
Lykke til
☆
Disse ser kjempe gode ut! 🙂
Takk for kjempefin oppskrift, neste porsjon vil jeg imidlertid halvere saltmengden.
Hei
Det var en fin oppskrift. Jeg gikk fri for Johannes.b.k.mel, hva kan jeg bruke som erstatning? Kan arrowroot brukes,?