Sweet Chili-saus lavkarbo

Sweet Chili-saus er så utrolig godt, men inneholder alt for mye sukker de man får kjøpt i butikken.

 

Dette trenger du:

1 1/2 chili

1/2 kinesisk hvitløk/2 fedd hvitløk

1 1/2 dl vann

Salt

4 ss tagatesse

4 ss edikk

1 1/2 ts johannesbrødkjernemel

Slik gjør du det:

Skjær opp chili og hvitløk, fjern frøene om du ønsker en mildere saus.

Ha chili, hvitløk, 1 dl vann, salt, tagatesse og edikk i en food prosessor.

Kjør blandingen en stund til alt er most og har en fin konsistens, smak til.

Bland 1/2 dl vann i ett glass med 1 1/2 teskje jbkm, rør godt ut. (Det vil tykne masse, bare så du er klar over det på forhånd.)

Finn frem en kjele å kok blandingen med chili i noen minutter. Tilsett utrørt jbkm i blandigen å rør godt til en klumpefri masse.

Kok videre i noen minutter.

Sett blandingen kjølig, den kommer nok til å stivne litt til når den er kald.

Noe som er skikkelig godt er å blande 2 deler sweet chili med 1 del majones 😍 prøv det!!

Supergodt til både dip og saus.

 

4 kommentarer

    1. Hei! 🙂 Vil bare gjøre deg oppmerksom på at du har skrevet “Bland 1/2 dl vann i ett glass med 1 1/2 dl jbkm, rør godt ut.”. Regner med det skal stå 1 1/2 ts. i stedet for dl. siden det er det som står lenger oppe i oppskriften? Jeg gjorde hvert fall det og det ble stor suksess! Tusen takk for denne nydelige oppskriften 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg