Sweet Chili-saus er så utrolig godt, men inneholder alt for mye sukker de man får kjøpt i butikken.
Dette trenger du:
1 1/2 chili
1/2 kinesisk hvitløk/2 fedd hvitløk
1 1/2 dl vann
Salt
4 ss tagatesse
4 ss edikk
1 1/2 ts johannesbrødkjernemel
Slik gjør du det:
Skjær opp chili og hvitløk, fjern frøene om du ønsker en mildere saus.
Ha chili, hvitløk, 1 dl vann, salt, tagatesse og edikk i en food prosessor.
Kjør blandingen en stund til alt er most og har en fin konsistens, smak til.
Bland 1/2 dl vann i ett glass med 1 1/2 teskje jbkm, rør godt ut. (Det vil tykne masse, bare så du er klar over det på forhånd.)
Finn frem en kjele å kok blandingen med chili i noen minutter. Tilsett utrørt jbkm i blandigen å rør godt til en klumpefri masse.
Kok videre i noen minutter.
Sett blandingen kjølig, den kommer nok til å stivne litt til når den er kald.
Noe som er skikkelig godt er å blande 2 deler sweet chili med 1 del majones 😍 prøv det!!
Supergodt til både dip og saus.
Hei! 🙂 Vil bare gjøre deg oppmerksom på at du har skrevet “Bland 1/2 dl vann i ett glass med 1 1/2 dl jbkm, rør godt ut.”. Regner med det skal stå 1 1/2 ts. i stedet for dl. siden det er det som står lenger oppe i oppskriften? Jeg gjorde hvert fall det og det ble stor suksess! Tusen takk for denne nydelige oppskriften 🙂
Jenny: oi! tusen takk som si ifra :))))
Hei bare lurer på hvor holdbar denne sausene?
Beste chili sausen jeg har smakt👍 Takk for oppskrift, den vil bli mye brukt!!