Fritert kylling/kyllingnuggets – glutenfri/melfri (lavkarbo)

 

H i m m e l s k 

 

Fritert kylling som faktisk smaker fritert kylling i lavkarbostyle☆

 

Dette trenger du:

Kyllingfileter

Olje

Ønsket krydder (marinade)

 

100 g Baconcrisp/Bacongull/fleskesvor

1 dl sesammel 

70-90 g Parmesan

50 g Manchego (kan sløyfes)

1 ts johannesbrødkjernemel 

Hvitløkskrydder 

Paprikakrydder

Salt

Pepper 

 2 egg

1 stor ss majones  (kan sløyfes)

Olje til frityrsteking

 

Slik  gjør du det:

Start med å renskjære kyllingfilet å ordne fileter i passende biter, bland sammen litt olje og ønsket krydder å legg kyllingen i marinade.

Ha Bacongull/Fleskesvor/Baconcrisp i en foodprosessor, knus det skikkelig før du tilsetter osten. 

 

Kjør massen til den er helt finmalt, tilsett krydderet og johannesbrødkjernemelet, smak deg frem med krydder.  

Hell over i en bolle/skål. 

 

Visp sammen 2 egg og 1 stor ss majones  (majones gjør den sprøere og lettere å feste blandingen på kyllingen) i en bolle/skål.

Ta frem en kasserolle å ha oppi godt med olje, den skal være middels varm. 

Jeg brukte raffinert solsikkeolje som tåler høy varme. For å teste om frityren er varm nok kan du ta en tresleiv å se om det bobler rundt den.

Dypp kyllingen godt i eggeblandingen og gni inn i Bacongullblandingen. Anbefaler deg å klemme å gjøre de kompakte, ha så i frityren. Jeg har dessverre ikke frityrkoker så vet ikke hvordan det fungerer på det her.

(På bildet her ser du at jeg gjør det samme med løkring surret i bacon)

Når kyllingen har fått en gylden, men ikke alt for mørk farge er den ferdigstekt (du ser det på den.) Bruk et redskap med hull i slik at frityren renner av lett når du tar opp kyllingen. 

 

Lagde kyllingburger med hamburgerbrød, oppskriften finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1476553302_lavkarbo_hamburgerbrd.html

Kjempegode brød som kan brukes til så mangt!

Lagde sweet chili majo-dip av hjemmelaget sweet chilisaus. 

Oppskriften på sweet chilisaus finner du her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1491856286_sweet_chilisaus__sukkerfri__lavkarbo.html

Serverte med smørstekt sopp, fritert løkringer med surret bacon og smørstekt asparges. 

2 kommentarer
    1. Oh Dear! Nå fikk jeg virkelig lyst til å ta fram frityrkokern, som er en av mine Guilty Pleasure! Er sykt mye godt man kan trylle fram når man friterer, spesielt løkringer surret i bacon som du har her! mhmmm!
      Takk for insprirasjon =)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg