Viltgryte

 

Dette er en viltgryte laget av helstekt rådyrlår, entrecôte, flatbiff og rundstek av elg langtidsstekt. 

 

Tok restene av rådyrlåret, gulrot, vann, smør, hvitløk, salt, pepper og løk i en kjele å kokte i 3 timer. 

Mens krafta kokte gnidde jeg inn elgkjøttet i salt og pepper, freste i panna til en fin og brun stekeskorpe.

Fant frem ei dyp stekeplate å tilsatte  2/3 av plata med vann. 

La kjøttet på plata å stekte midt i ovnen på 90 grader i 4 timer.

Silte og hadde over i en kjele.

Tilsatte 2 ss Philadelphia kremost og 1 ss smør og rørte ut.

2 ss Crème Fraiche og 3 dl fløte. 

Kokte videre i en halvtimes tid, smakte til med salt og pepper.

 

Lagde “karamell” av tagatesse, for å en fyldigere smak på gryta. 

Smeltet på svak varme til den ble gylden. 

 

Bruker nesten alltid karamell og lignene i fløte/viltsaus/gryter, siden jeg ikke kan tilsette brunost pga karbohydratene.

 

Stekte sopp og løk med smør i stekepanna å tilsatte i gryta.

Langtidsstekt kjøtt er noe av det beste jeg vet, nesten uansett kjøtt blir helt magisk ved langtidssteking. 

Se her:

Kuttet kjøttet i terninger å tilsatte i gryta, kokte videre i ca 2 timer. 

Helt usannsynlig mørt og godt! 

Serverte med brokkoli og gulrot. Så godt og så enkelt. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg