Dette er en viltgryte laget av helstekt rådyrlår, entrecôte, flatbiff og rundstek av elg langtidsstekt.
Tok restene av rådyrlåret, gulrot, vann, smør, hvitløk, salt, pepper og løk i en kjele å kokte i 3 timer.
Mens krafta kokte gnidde jeg inn elgkjøttet i salt og pepper, freste i panna til en fin og brun stekeskorpe.
Fant frem ei dyp stekeplate å tilsatte 2/3 av plata med vann.
La kjøttet på plata å stekte midt i ovnen på 90 grader i 4 timer.
Silte og hadde over i en kjele.
Tilsatte 2 ss Philadelphia kremost og 1 ss smør og rørte ut.
2 ss Crème Fraiche og 3 dl fløte.
Kokte videre i en halvtimes tid, smakte til med salt og pepper.
Lagde “karamell” av tagatesse, for å en fyldigere smak på gryta.
Smeltet på svak varme til den ble gylden.
Bruker nesten alltid karamell og lignene i fløte/viltsaus/gryter, siden jeg ikke kan tilsette brunost pga karbohydratene.
Stekte sopp og løk med smør i stekepanna å tilsatte i gryta.
Langtidsstekt kjøtt er noe av det beste jeg vet, nesten uansett kjøtt blir helt magisk ved langtidssteking.
Se her:
Kuttet kjøttet i terninger å tilsatte i gryta, kokte videre i ca 2 timer.
Helt usannsynlig mørt og godt!
Serverte med brokkoli og gulrot. Så godt og så enkelt.
Ser kjempe godt ut! 😀
Såg veldig godt 🙂