Herre min hatt så deilig!!
1 deig, mange muligheter ♡
Å utforske med mat er kjempegøy, bare det å prøve og feile for å finne retter man atter en gang lager.
Denne oppskriften er inspirert av lefsene/tortillasen som jeg har laget mange ganger.
Oppskriften på lefsene finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1485466676_tortillaslefser__lavkarbo.html
Dette trenger du til en stor deig:
3 egg
4 ss fiberhusk/ psyllium
150 g sesammel
50 g mandelmel
2 dl kokende vann
1, 5 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts søtning (natreen flytende)
1/2 dl olje
Fyll:
1/2 boks Hakket tomat
1 Hvitløksfedd
2 ts Søtning
2 ts Salt
2 ts Pepper
2 ts Oregano
Ønsket topping!
Jeg brukte 4 oster – gauda, Jarlsberg, cheddar og mozarella.
Spekeskinke og 4 forskjellige paprika, toppet med ruccola.
Slik gjør du det:
Bland alt det tørre i en miksmaster eller food prosessor.
Tilsett ett og ett egg.
Bland i kokende vann og litt av oljen.
Det skal være en smidig deig!
(Jeg delte deigen i 2 å stekte i paiform i metall.)
Gni inn litt olje og utover benken – finn frem 2 bakepapir.
Legg deigen oppå det ene og litt olje på deigen – nytt bakepapir oppå der igjen. Kjevle ut en tynn deig som du har over i form/pizzastein.
Sprayet deigen med litt olje og vann å forhåndsstekte på 200°c og varmluft i ca 15 minutter.
Lagde fyllet ved å blande tomatpuré og hakket tomat sammen med presset hvitløk i.
Smakte til med salt, søtning, løkpulver, pepper og oregano.
Dette er en meget enkel og god pizzasaus, uten steking og kutting.
Anbefales på det sterkeste
☆
Tusen takk for at du deler denne oppskriften, denne skal jeg prøve ut 🙂
Ser kjempe godt ut! Denne skal jeg virkelig teste ut 😀
Så god den ser ut! 🙂