Lasagne som faktisk smaker ekte lasagne med vanlig pasta ♡
Laget lasagneplater av denne pastaoppskriften:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1476355036_lavkarbopasta.html
Dette trenger du til en middels stor lasagne:
Kjøttsaus:
1 boks hakket tomat
1 Hvitløksfedd
1 gul løk
1 liten gulrot
3 ss Tomatpuré
2 ts søtning (natreen flytende)
1 buljongterning
1/2 dl vann
2 ts chilipulver
1 ts kajennepepper
3 ts salt
3 ts pepper
3 ts oregano/frisk oregano
400-600 g kjøttdeig
Ost til topping
Ostesaus:
1 stor ss Philadelphia
1 dl fløte
2 ts pepper
2 ts salt
1 ts muskatnøtt
Pasta:
2 egg
130 g Philadelphia
Litt olje
3 ss fiberhusk/ psyllium
Litt salt
Dæsj søtning
Slik gjør du det:
Ha en skrelt gulrot, løk og hvitløk i en food prosessor eller finkutt.
Tilsett tomatpuré og hakket tomat å kjør til en smidig masse.
Stek kjøttdeigen litt, ikke stek den helt ferdig – kjøttdeigen blir tørr om det stekes for lenge.
Tilsett blandingen i kjøttdeigen, bland vann og buljongterning å tilsett.
Smak til med krydder, søtning er viktig for å stabilisere surt og beskt fra tomaten.
La kjøttsausen småputre litt mens du lager hvitsaus.
Finn frem en kjele å tilsett Philadelphia og fløte, rør ut til en klumpefri masse. Tilsett krydderet og kok i noen minutter.
Du kan sette til sides kjøttsausen og hvitsausen mens du lager pastaen.
Når pastaen er ferdigstekt kan du dele opp i ønsket biter til lasagnen.
Sett ovnen på 220°c og varmluft.
Finn frem en ildfast form å ha på et tynt lag med hvitsaus først, legg utover pastaen på hvitsausen, fordel så litt kjøttsaus over der igjen.
Hvitsaus, pastaplater og kjøttsaus på neste lag.
Dette er en middels porsjon, så til meg ble det 2 lag pga ildfastformas størrelse.
Jeg brukte 1 lag med Jarlsberg, neste lag med gulost og revet mozarella og Jarlsberg på toppen.
Stekte midt i ovnen i ca 20 minutter.
La lasagnen hvile litt før du spiser.
Serveres med ønsket tilbehør, jeg liker godt salat til!
☆
Tips! Det finnes fantastiske gode soyabønnelasagneplater i bl.a Sverige.
Kjøper disse på Storlien på EuroCash
Med tanke på karbohydratene bruker du såpass så mengder at det utgjør såpass lite på totalinnholdet.
Anbefaler å koke de litt i vann før du tilsetter dem i lasagnen.
Hei når jeg prøver å trykke på linken til pasta platene får jeg bare beskjed om at siden kan ikke vises??
Nydelig oppskrift! Lurer på om du har regnet ut hvor mye karbohydrater det er i denne?😊