Brownie Fudge Cheesecake <3 Glutenfri/Sukkerfri (Lavkarbo)

 

Dette er helt fantastisk!! 

 

Dette trenger du: 

Browniebunn:

2 egg
130 g tagatesse/annen søtning
2 ts vaniljepulver
4 ss kakao
120 g smør
1/2 dl kokosmel
1/2 dl mandelmel
 2 ss fløte
1 ts salt

 

Ostekrem:

300 g philadelphia kremost

80 g tagatesse

15 vaniljedråper/1/2 ts vaniljepulver

3 egg

 

Sjokoladefyll:

2 dl fløte

200 g sukkerfri sjokolade

1 ts salt

 

Slik gjør du det:

 

Browniebunn:

Sett ovnen på 170°c

Pisk en luftig eggedosis, smelt smøret i en kjele og bland alt det tørre.
Tilsett det tørre sammen med eggedosisen. Rør slik at alt blir en jevn blanding. Om blandingen blir litt tykk kan du tilsette litt fløte. Tilsett det smeltede smøret til slutt i røra. Ikke rør den helt inn, for det er viktig ifht konsistens.

Ha dette i en liten form, jeg brukte en ildfastform med bakepapir å ordnet en ganske liten men høy “dunge”. Når den stekes flyter den litt utover 🙂

Stek på 170°c i ca 25 minutter, viktig at du ikke steker den for lenge. Den skal være litt klissete inni. 

 

Ostekrem:

Skru ovnen ned på 150 grader.

Pisk philadelphia, tagatesse og vanilje til en fin masse.

Tilsett ett og ett egg – pisk til massen er helt klumpefri.

Fordel massen over browniebunnen å stek på midterste rille i ca 1 time.

Ostekremen skal være stiv, skru ned varmen om ostekremen blir for mørk.

 

Sjokoladefyll: 

Varm opp fløte til kokepunktet, rør inn sjokoladen og ha sjokoladen over kaka når alt er rørt ut.

Sett kjølig i kjøleskapet minst 1 time eller 30 minutter i fryseren.

Serveres som den er eller med bær.

 

Helt     N Y D E L I G !

11 kommentarer

Siste innlegg