Dette er helt fantastisk!!
Dette trenger du:
Browniebunn:
2 egg
130 g tagatesse/annen søtning
2 ts vaniljepulver
4 ss kakao
120 g smør
1/2 dl kokosmel
1/2 dl mandelmel
2 ss fløte
1 ts salt
Ostekrem:
300 g philadelphia kremost
80 g tagatesse
15 vaniljedråper/1/2 ts vaniljepulver
3 egg
Sjokoladefyll:
2 dl fløte
200 g sukkerfri sjokolade
1 ts salt
Slik gjør du det:
Browniebunn:
Sett ovnen på 170°c
Pisk en luftig eggedosis, smelt smøret i en kjele og bland alt det tørre.
Tilsett det tørre sammen med eggedosisen. Rør slik at alt blir en jevn blanding. Om blandingen blir litt tykk kan du tilsette litt fløte. Tilsett det smeltede smøret til slutt i røra. Ikke rør den helt inn, for det er viktig ifht konsistens.
Ha dette i en liten form, jeg brukte en ildfastform med bakepapir å ordnet en ganske liten men høy “dunge”. Når den stekes flyter den litt utover 🙂
Stek på 170°c i ca 25 minutter, viktig at du ikke steker den for lenge. Den skal være litt klissete inni.
Ostekrem:
Skru ovnen ned på 150 grader.
Pisk philadelphia, tagatesse og vanilje til en fin masse.
Tilsett ett og ett egg – pisk til massen er helt klumpefri.
Fordel massen over browniebunnen å stek på midterste rille i ca 1 time.
Ostekremen skal være stiv, skru ned varmen om ostekremen blir for mørk.
Sjokoladefyll:
Varm opp fløte til kokepunktet, rør inn sjokoladen og ha sjokoladen over kaka når alt er rørt ut.
Sett kjølig i kjøleskapet minst 1 time eller 30 minutter i fryseren.
Serveres som den er eller med bær.
Helt N Y D E L I G !
Ser helt nydelig ut! 🙂
Ser helt fantastisk ut! 🙂
Hei, kan kaka fryses? Den ser veldig god ut. Jeg holder på å bake til 50 årsdagen til min mann og meg. Og det er godt med alle kaker som kan bakes og fryses på forhånd ☺️.
Torill: det har æ dessverre ingen erfaringer med:/
Hei 🙂 hvor kjøper du den sukkerfrie sjokoladen din? 🙂
Jeanette: hei. Kjøpe i Sverige som oftest. Der e det halve prisen.
Hei!
Har du regnet ut hvor mange kh det er i kaken?
For oss som ikke tåler mandelmel, kan man erstatte det med noe annen type mel? Denne kaken så nydelig ut 🙂
Kristin: ca 16 i hele 🙂
Hvordan får du til det når brownies bunnen tidligere er oppgitt ti ca 35??
Hei har du brukt ca 24 cm form? Holder den seg fint i kjøleskap til neste dag?
Åse: ja brukt 24 cm 😉 ja, men ha lokk over
Kan jeg bruke Sukrin istedet for tagatesse i denne? Tåler ikke tagatesse..