Karamellisert Twix – sukkerfri/glutenfri (Lavkarbo)

Ikke så veldig pene, men veldig gode.

Karamellisert twix er en mer sprø twix enn vanlig. 

Den er perfekt til konfektbiter og snacks til kaffen.

Dette trenger du:

Kjeksbunn:

3 dl mandelmel (malte mandler)
1 dl kokosmel
150 g mykt smør 
1 dl tagatesse 

 

 

Karamellen:

50 g smør

1/2 ts vaniljepulver/10 dråper vanilje

1 1/2 dl kremfløte 

60 g fibersirup clear 

100 g fibersirup gold

 

Sjokoladetrekk:

1 ts kokosfett

100 g sjokolade  (sukkerfri)

 

 

Slik gjør du det:

Kjeksbunn:

Sett ovnen på 160°c.
Bland alt det tørre sammen i en bolle.
Kna inn mykt smør. Finn frem to bakepapir, legg deigen i midten på det ene og det andre bakepapiret oppå der igjen. Kjevle så tynt som mulig, men ikke så den faller fra hverandre. 

Stek på midterste rille i ca 10-15 minutter. Følg med slik at den ikke brenner seg.

Avkjøl på rist.

Karamellen:

Mens du lager kjeksbunnen kan du lage karamellen. Jeg lager bare i mikrobølgeovnen nå. 

 Ha smør, tagatesse, Kremfløte, vaniljepulver,  fibersirup clear og fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme, smak til! 

Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn på svak varme i +/÷ 10 minutter. Stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.

Hvis man skal koke i kjele må man beregne litt tid. Minimum 30 minutter på middels varme, rør av og til. Desto lengre man koker desto hardere konsistens.

Når karamellen er ferdig kan du koke en kjele vann, ha sjokolade og kokosfett i en bolle og smelte til flytende sjokolade. 

 

Når kjeksbunnen er helt avkjølte kan du bruke en skarp kniv å skjær i passende biter. 

Legg 1 lag kjeksbunn, litt karamell, kjeksbunn, karamell – du avgjør selv hvor tykke du vil ha dem.

 

Hell over litt flytende sjokoladefyll – la den stå kjølig før servering. 

Holder seg fint i en tett boks og kjølig i et par ukers tid. 

4 kommentarer

Siste innlegg