Dette MÅ du bare prøve!!
Hos svigermor får vi ofte denne retten.
Jeg har aldri fått oppskriften, men vet ingrediensene.
Dette trenger du:
4 eller fler koteletter
5 sjampinjonger
1 stor gul løk
5 ss ketchup (sukkerfri)
3 dl fløte
Salt
Pepper
Slik gjør du det:
Brun kotelettene i panna med olje, salt og pepper.
Stek i form i ovnen på 100 °c i minst 3 timer.
Vend kotelettene av og til.
Du kan også steke kotelettene i bare stekepanna, men de blir ofte tørrere.
Stek de på middels varme i omtrent 10 minutter.
Skjær opp sopp og løk i passende biter, bland sammen med fløte og ketchup.
Smak til med salt og pepper.
Hell over i en ildfast form å legg kotelettene i.
Stek på midterste rille i ca 20 minutter på 200°c og varmluft.
Serverte med kokte gulrøtter og “squash-pasta”.
Squashpasta:
Strimle squash, tilsett litt salt og en dæsj smør i en kjele med vann å gi det et lite oppkok.
Jeg anbefaler denne retten på det sterkeste!
Ser nydelig ut!
Så godt det så ut!
Denne står i ovnen nå:)
Helen: oioi så spennende:) fortell ka du syns da
elisebr: takk for det:)
Victoria Larsen: Tusen takk
Ble nydelig godt
Helen: Tusen takk for det;)
Skal kotelettene først Brunes i panna, så 3 timer i ovn, så i panna igjen, så i ovnen med løk osv?
Og skal løk og paprika stekes i panna først?
WencheS: hei. Brunes i panna er greit før langtidssteking. Men du trenger ikke det. Du tilbereder bare kotelettene slik du ønsker. Ha løk, og resterende i en form med fløteblandingen å stek videre.
Ja det kjenner jeg ,du kan dette rett også ta med kremost naturell og puree eks. da har du to oppskrifter veldig beskjent og smakfull
Denne må jeg definitivt prøve. Gleder meg.
Det ser godt ut, men jeg synes ikke stekingen kommer klart fram.
“Brun kotelettene i panna med olje, salt og pepper.
Stek i form i ovnen på 100 °c i minst 3 timer. ”
Er dette med eller uten fløteblandingen?
Nederst i oppskriften står det jo:”Stek på midterste rille i ca 20 minutter på 200°c og varmluft.” ?
Dette må jeg prøve. Ser veldig fristende ut.
Forstod heller ikke helt fremgangsmåten med stekingen……
Om man ikke liker sjampinjong/ sopp , hva kan man erstatte det med?


Veldig forskjell på stekinga ??
min farmor lagde ofte kinakoteletter! har prøvd å google det men finner ikke mye. ligner mye på denne, men farmor hadde alltid eple i sin husker jeg. var koteletter dekket i fløtesaus og pepper med masse løk og eple. servert med ris mener jeg