Karamellpudding – sukkerfri (lavkarbo)

 

Dette er desidert den beste desserten jeg vet om! 

Karamellpudding er en slager uansett anledning.

Dette trenger du:

Til karamellen:

8 ss tagatesse 

 

Til puddingen:

5 dl fløte

7 ss tagatesse 

7 eggeplommer 

1 ts vaniljepulver/ 1/2 vaniljestang

 

 

Slik gjør du det: 

Start med å ha tagatesse i en tykkbunnet kjele/stekepanne.

Smelt sukkeret på veldig svak varme, å ikke rør i det. Her har du bilder av prosessen.

Tagatesse tåler mye mindre varme enn f.eks vanlig rørsukker.

Så IKKE smelt den for mye. Svidd tagatesse må kastes å kjøkkenet ditt blir illeluktende. 

 

Finn frem en kjele å tilsett fløte, tagatesse og vaniljepulver.

Skill eggeplommene fra eggehvitene.

Varm opp fløteblandingen til kokepunktet å trekk av plata. 

Rør inn eggeplommene godt!

Rør til massen er luftig og skummete.

 

Fordel smeltet tagatesse i porsjonsformer som er ildfaste. 

Du må skynte deg, karamellen stivner veldig fort. 

Fordel fløteblandingen i formene å sett de i en dyp langpanne med vann, ca 2/3 med vann i. 

Stek i ca 2 timer på 120 °c på midterste rille.

Se an steketiden litt, mine burde stekt litt lengre.

Avkjøles i romtemperatur.

Anbefaler å lage puddingen dagen før du skal servere den.

Server med friske bær og pisket krem! 

Naaam ♡

7 kommentarer
    1. Karamellpudding er min absolutte favorittdessert, så denne skal definitivt prøves! Men jeg lurer: Blir den virkelig stiv med bare eggeplommer, altså? Dette er den eneste karamellpuddingoppskriften jeg har sett, som ikke bruker hele egg. Eggehvite er jo rene proteiner, som koagulerer ved oppvarming og dermed gjør at puddingen blir stiv…. 🤔

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg