Ååh, første gang på veldig lenge at det smaker brød av lavkarbobakst.
Dette trenger du:
1 dl sesamfrø
1 dl mandelmel
1 1/2 dl sesammel
4 ss fiberhusk
2 egg
1- 2 ts søtning
1 – 2 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 dl olje
2 store ss Philadelphia
Slik gjør du det:
Ha sesamfrø i en blender/ food prosessor og mal de litt.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen, tilsett ett og ett egg – deretter olje og Philadelphia.
Se an tykkelsen litt, er den for seig tilsetter du litt ekstra olje, er den for løs tilsetter du litt ekstra fiberhusk.
La deigen svelle i noen minutter.
Sett ovnen på 220°c og helst varmluft.
Finn frem pølser/pizzafyll/ost – hva du ønsker å fylle med.
Kna deigen å del opp i biter.
Form deigen som pølser å rull rundt pølsene.
Du kan også bruke denne deigen som pizzaboller.
Pensle med sammenpisket egg og strø litt sesamfrø ovove
Stek på midterste rille i ca 15 min.
Følg med stekingen, +/÷ 15 min.
Håper det smaker!
Åh, dette så godt ut 😃
Katastrofe deig
Den hang ikke sammen, umulig å rulles ut som en pølse. Enda jeg fulgte oppskrifta.
Det endte med at jeg etter beste evne pakka småpartikkeldeig rundt pølsa og satte den i ovnen.
Skal bli spennende å ta den ut om litt
Trine Gunnberg: hmm. Det va rart:/ har lagd dem flere gang å d ha blitt vellykket. Hmm. Brukt du nok fiberhusk og nok olje?
Hadde samme problem som Trine me deigen 🙁 din ser så luftige ud åg d va ik min blei badde flate rondt pølsene hehe mn god på smak mn smakte litt som kjeks hehe. Må prøva igjen
Trude: hmm.. må prøve igjen å sjå litt dumt d her da;(
Er mandelmelet og/eller sesammelet du bruker fettredusert eller ikke?