Innbakt med taffelost, bacon, løk og paprika – Glutenfri (lavkarbo)

 

Dette er en familietradisjon sånn matmessig.

I nesten 30 år har min mor lagd denne, den opprinnelige taffelosten med skinke og persille er dessverre ikke å få kjøpt her i Trøndelag mer.

Testet ut lavkarboversjon med taffelost av tomat i stedet for – det smakte himmelsk!

Letta over at det finnes et alternativ. 

 

Dette trenger du:

3 dl skoldet mandelmel

3 dl sesammel 

5 ss fiberhusk/psyllium 

2 ts søtning  (natreen flytende egner seg godt)

4 egg

1/2 dl olje

3 ts salt

1 stor paprika

1 stor løk

1 pk (400 g) Taffelost

500 g bacon 

 

Slik gjør du det:

Stek baconet litt først mens du kutter løk og paprika i små biter.

Tilsett sammen med baconet å stek til løken og paprikaen er myk.

Trekk til sides å lag deigen.

Sett ovnen på 200°c og varmluft, finn frem en stekeplate og 3 bakepapir.

Bland alle de tørre ingrediensene og søtning sammen i en food prosessor/miksmaster.

Tilsett egg og olje. 

Kjør massen til en smidig deig. 

Del deigen i to like store biter å legg den ene deigen midt på et bakepapir.

Legg et bakepapir over deigen å kjevle utover en tynn deig, kjevler du for tynt kan den sprekke.

Fordel baconblandingen utover på midten å strø over raspet ost.

Legg den andre deigen på et bakepapir og et annet oppå deigen igjen å kjevle utover. 

Når deigen er passe tynn velver du den over bunnen med fyllet, bretter inn kantene godt sammen slik at fyllet ikke flyter utover under steking. 

Tips!

Blir deigen vanskelig å jobbe med/kjevle kan du bruke olje. 

Stek på nederste rille i 25°c minutter, blir den litt mørk kan du justere temperaturen. 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg