Ja den smaker faktisk som verdens beste 🙌
Dette trenger du:
80 g smør
50 g tagatesse
5 eggeplommer
1 dl kokosmel
1 dl mandelmel
1 ss fiberhusk
1 dl fløte
2 ts bakepulver
Marengs:
5 eggehviter
70 g tagatesse
2 ts eddik
Mandler til pynt på toppen
Slik gjør du det:
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk eggeplommer, mykt smør og tagatesse til en luftig masse.
Rør inn de resterende ingrediensene.
Finn frem et bakepapir å kle en liten langpanne.
Fordel deigen utover. (Dette er en liten kake, så ikke smør så tynt utover)
Vask bollen og vispen helt ren og fri for fett, å pisk eggehvitene i 5 minutter før du tilsetter tagatesse og eddik.
Pisk videre i ca 10 minutter.
Fordel marengsen utover deigen i langpanna.
Hakk mandler å strø over marengsen.
Stek på nederste rille i ca 1 time på 120 grader.
Avkjøl kaken i ovnen etter steking med ovnsdøra åpen.
Del kaka i 2 like store deler, velv ene halvparten over på et fat.
Fyll med pisket krem eller vaniljekrem.
Jeg elsker begge deler.
Oppskriften på vaniljekrem finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1494098577_vaniljekrem__sukkerfri_lavkarbo.html
☆
Naam! Det der så helt fantastisk ut 😀
Hvilken str på langpannen bruker du?
Else: liten en, halve størrelsen enn de vanlige:)
Nam😋 Fettredusert mandelmjøl eller finmalte mandlar?
Ann: finmalte mandler:)
Eggeplommene må tilsette en av gangen etter at smøret er pisket, hvis ikke skiller det seg.