Naaam.. dette var veldig godt!!
Glutenfri, melfri og sukkerfri ikke noe problem.
Dette trenger du til ca 6 stk:
50 g smør
40 g tagatesse
1 egg
30 g kokosmel
60 g mandelmel
1 ts johannesbrødkjernemel (eventuelt psyllium)
1 ss seterrømme/Creme fraiche
1/2 ts natron
1/2 ts edikk
1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts kakao
10 vaniljedråper
1/2 ts salt
1 stor ts rød konditorfarge (se tips under)
Glasuren:
150 g Philadelphia kremost naturell
70 g smør
30 g tagatesse
1/2 ts vaniljepulver eller 15 dråper vaniljeessens.
Slik gjør du det:
Pisk smør og sukker hvitt, husk å ha mykt smør på forhånd.
Tilsett egget og pisk til en luftig masse.
Bland de tørre utenom natron sammen, tilsett rømme og det tørre. Rør ut natron i edikk å tilsett til slutt.
Prøv deg frem med konditorfargen, bruker du farge fra butikken må du regne med å bruke mye.
Jeg bruker denne:
Den er veldig konsentrert så tilsammen ble det ca 1 ts. Vær obs på når du kjøper farge at det står “No-taste”. Enkelte farger setter mye smak, spesielt når du trenger mye.
Sett stekeovnen på 160°c, finn frem et stekebrett å formenen.
Fyll 3/4 av muffinsene å stek på midterste rille i ca 15-18 minutter.
Mens muffinsen steker kan du lage glasuren.
Ta romtemperert smør og Philadelphia sammen med tagatesse og vanilje i en miksmaster, kjør blandingen til alt er helt rørt ut.
Er smøret for hardt får du mest sannsynligvis klumper.
Fordel glasuren på muffinsen når de er helt avkjølte. Oppbevar i kjøleskapet.
Nam! Flotte muffins
Henriette: takk:)