Mmm sykt deilig! Ikke oreokake med oreokjeks på høykarbo, men en fantastisk variant.
Slik gjør du det:
Kjeksbunnen:
2 1/2 dl mandelmel
1 ss kakao
3 ss tagatesse
2 store ss mykt smør
1 ts bakepulver
2 ts fiberhusk/psyllium
1/2 ts salt
Smørkremen:
150 g kremost naturell
10 dråper vanilje/ 1/2 ts vaniljepulver
30 g tagatesse
30 g mykt smør
Sjokolademoussen:
3 dl fløte
160 g sukkerfri sjokolade
1 ts gelatinpulver
3 ss varm kaffe
En dæsj søtning
Hakket sjokolade og eventuelt pisket krem til toppen.
Slik gjør du det:
Kjeksbunnen:
Bland alle ingrediensene sammen, kna godt til deigen er fast. Sett ovnen på 160 grader.
Finn frem et bakepapir å kle en stekeplate, rull små kuler å legg på brettet med litt mellomrom. Stek på midterste rille i ca 15-18 minutter. Pass på så de ikke brenner seg.
Avkjøl på rist.
Smørkrem:
Bland alle ingrediensene sammen i en miksmaster til en myk og luftig masse. Sett til sides
Sjokolademoussen:
Smelt sjokoladen i et vannbad, pisk krem med litt søtning i (natreen flytende egner seg godt.)
Bland ut gelatin i varm kaffe å rør godt.
Avkjøl kaffen litt.
Hell sjokoladen over i kremen å rør forsiktig inn.
Tilsett avkjølt kaffe.
Kjeksene er avkjølte nok til å knuses, tilsett 1 liten ss smeltet smør i knust kjeks.
Finn frem en liten springform (22 cm) å kle med bakepapir.
Ha kjeksblabdingen over i springforma.
Smør utover smørkremen, å ha over sjokolademoussen.
Om du ønsker kan du ha pisket krem og hakket sjokolade på toppen.
Sett kjølig i minst par timer.
Så god den så ut! 🙂 Elsker oreokake 🙂
Det så veldig godt ut 🙂
Kan kaken fint lages dagen før, og stå i kjøleskap overnatte?
Netta: ja det kan den godt 🙂
Kan jeg bruke noe annet enn Tagatesse, får vondt i magen av den og sukrin, kan evt. natreen eller splenda brukes?
Anonym: hei. Så dumt! Sukrin + kanskje? Æ klare ikke smaken av andre ting enn tagatesse og natreen flytende i små mengder da. :/ prøv dæ.frem?
Denne har eg sååå lyst å lage! Veit du om den kan fryses?