Oreokake – Sukkerfri/Glutenfri (Lavkarbo)

 

 

Mmm sykt deilig! Ikke oreokake med oreokjeks på høykarbo, men en fantastisk variant.

 

Slik gjør du det:

Kjeksbunnen:

2 1/2 dl mandelmel 

1 ss kakao

3 ss tagatesse 

2 store ss mykt smør

1 ts bakepulver 

2 ts fiberhusk/psyllium 

1/2 ts salt 

 

Smørkremen:

150 g kremost naturell 

10 dråper vanilje/ 1/2 ts vaniljepulver 

30 g tagatesse 

30 g mykt smør 

 

Sjokolademoussen:

3 dl fløte

160 g sukkerfri sjokolade 

1 ts gelatinpulver 

3 ss varm kaffe 

En dæsj søtning

 

Hakket sjokolade og eventuelt pisket krem til toppen.

 

 

Slik gjør du det: 

Kjeksbunnen: 

Bland alle ingrediensene sammen, kna godt til deigen er fast. Sett ovnen på 160 grader.

Finn frem et bakepapir å kle en stekeplate, rull små kuler å legg på brettet med litt mellomrom. Stek på midterste rille i ca 15-18 minutter. Pass på så de ikke brenner seg. 

Avkjøl på rist.

 

Smørkrem:

Bland alle ingrediensene sammen i en miksmaster til en myk og luftig masse. Sett til sides

Sjokolademoussen:

Smelt sjokoladen i et vannbad, pisk krem med litt søtning i (natreen flytende egner seg godt.)

Bland ut gelatin i varm kaffe å rør godt. 

Avkjøl kaffen litt.

Hell sjokoladen over i kremen å rør forsiktig inn.

Tilsett avkjølt kaffe.

 

Kjeksene er avkjølte nok til å knuses, tilsett 1 liten ss smeltet smør i knust kjeks. 

 

Finn frem en liten springform (22 cm) å kle med bakepapir.

Ha kjeksblabdingen over i springforma.

 

Smør utover smørkremen, å ha over sjokolademoussen.

 

Om du ønsker kan du ha pisket krem og hakket sjokolade på toppen. 

Sett kjølig i minst par timer. 

 

 

7 kommentarer
    1. Kan jeg bruke noe annet enn Tagatesse, får vondt i magen av den og sukrin, kan evt. natreen eller splenda brukes?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg