Dette er helt utrolig, kjempegode alternativboller til hveteboller.
Samboeren min elsket de! Da blir det boller fremover i stedet for lavkarbobrød.
Like gode med hvitost som med Nugatti Zero eller sukkerfri jordbær og SMØR.
Denne livsstilen er så fantastisk, sånne ting er måltid for oss – kun 1.2 karbohydrater pr stk også.
Dette trenger du til ca 12 stk:
3 egg
1 beger creme fraiche/seterrømme
4 ss tagatesse
4 ts Kardemomme
Litt salt
1 ts bakepulver
75 g smør
2-3 ss fiberhusk/psyllium
100 g mandelmel
Eventuelt egg til pensling
Slik gjør du det:
Rør sammen egg og tagatesse til det er godt blandet sammen.
Rør inn rømme/creme fraiche til en klumpefri masse.
Tilsett litt salt, kardemomme og bakepulver å rør godt.
Smak til, disse er gode litt søte og med mye kardemomme i.
Smelt smøret å rør inn.
Tilsett mandelmelet og fiberhusk til slutt.
La deigen svelle i noen minutter.
Sett ovnen på 200°c.
Jeg anbefaler deg å steke i muffinsformer siden deigen ikke er egnet å trille ut. Kan fort bli veldig kompakt med mer fiberhusk.
Fordel utover i muffinsformer å pensle med egg om ønskelig.
Stek på midterste rille i ca 15 minutter.
De er best helt avkjølte!
Kommer til å prøve disse!
Så jo fantastisk godt ut det der!
appelsinpiken: tusen takk
trineingebrigtsen:

Disse skal jeg prøve i dag. Du må aldri slutte å blogge altså, jeg er avhengig av innleggene dine
Anne Karin: takk så koselig:)
Kan man bruke annen søtning, evt hva? De så veldig gode ut
Anne: bruk gjerne tagatesse;)
Disse er kjempegode!
takk for oppskrift!
Var kjempegode!
Jeg elsker den
ungdne også. Går mandel mel fort tomt i huset. Vet du om en sted jeg kan kjøpe større mengde av mandel mel?
Kan jeg bruke kokosmel/peanøttermel/ mais mel osv isted for mandel?
Ina Flugstad: så bra!! E hel enig.
kjøpe sjøl 500 g i slengen, men enkelte innvandrerbutikka kan ha har æ hørt. Villa ikke ha erstatta det med nåkkå annja nei, kokos bli veldig knudrat om du skjønne. Mandelmel har en så fin konsistens å bake med.
Disse er utrolig god
Har laget dem to ganger nå og kommer til å fortsette med det. Og så kjekk å ha med som turmat. Hadde dem med da vi dro på ferie så jeg slapp å spise mat jeg ikke tåler
Må bare si at du har en flott side og jeg håper du fortsetter med den. Har mye jeg skal prøve å lage her
( Jeg maler mandler selv til mandelmel og det fungerer fint i disse
)
Hilde: tusen hjertelig takk for en kjempefin og oppmuntrende kommentar.
hvor mye karbohydrater er det i en bolle cirka
nyskjerrig: har ikke fått regna på dem dessverre, ordne i mårrå.;)
Hei
du har så utrolig mange flotte oppskrifter og fine bilder
hvordan følger jeg bloggen din ? Trine 
Trine: tusen takk
du kan følge siden min meglerfru1 på Facebook å der legges det ut blogginnlegg.
Har du tips til hva man kan bruke i stedet for rømme for melkefri-variant?
Martine: laktosefri Philadelphia:)
PS. Mine blir veldig muffins lignende i konsistensen. Men jo mer fiberhusk, jo mer kompakt. Men ikke helt faste? Blir dine det?

Linn: hei! Har en oppskrift på andre boller under kategorien bakst. De e mer som boller
Hei. Kan disse fryses?
Åse: jepp ?
Kan man bruke anet mel fek sesam mel? Istede for mandel mel?