Når man får plutselig lyst på noe med bær å er litt lei bær med fløte og smoothie, da er det perfekt med bærpai.
Dette trenger du:
2 eggehviter
80 g mykt smør
30 g kokosmel
250 g mandelmel
1 ts salt
4 ts tagatesse
Fiberhusk/psyllium
Fyll:
2-300 g bær
Litt søtning (her er det perfekt å bruke noen dråper natreen flytende)
Dette ble mye vanskeligere enn jeg trodde, men alt i alt er jeg fornøyd med resultatet
Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensen utenom fiberhusk i en food prosessor eller lign (kan lages for hånd også.)
Tilsett fiberhusk litt og litt.
Nøyaktig hvor mye vet jeg ikke, men slik at deigen henger litt sammen å er grei å jobbe med.
Finn frem ei paiform å ta 2/3 av paien å klem godt til den dekker bunnen og oppover kantene.
Forhåndsstek på 200°c og varmluft på nederste rille i ca 10 minutter.
Du ser fort om den har stekt nok.
Vær obs på varmen, eventuelt skru ned litt så slipper du brent mat.
Hvis du bruker fryst bær kan du tine de litt å blande inn søtning, smak til!
Fyll bærne utover paibunnen å ta den 1/3 av paideigen å legg i biter på toppen.
Ikke så veldig fin, men heldigvis smaker den godt.
Stekes på 180°c i 10-12 min på nederste rille .
Kos deg ♡
Du er en god kokk, dette ser fortreffelig ut!
Thomas Frydenberg: takk så hyggelig 😉
Så nydelig og god den så ut! 🙂