Duchessepoteter er veldig godt til biff, siden jeg ikke spiser poteter så lagde jeg med sellerirot.
Dette trenger du:
300 g sellerirot
2 eggeplommer
1 ss smør
Muskatnøtt
Salt
Pepper
Fløte til koking (kan sløyfes)
Slik gjør du det:
Kutt sellerirot i terninger, du kan koke i fløte å bruke fløten til saus etterpå om ønskelig for den tykner når den kokes en stund.
Ellers kan du koke i lettsaltet vann.
Kok sellerirota mør, hell av vannet/fløten å ha sellerirota i en food prosessor eller lignende.
Tilsett egg, smør og smak til med salt, muskat og pepper.
Hell massen over i en sprøytepose å lag rosetter på et bakepapir.
Du kan også ordne topper med en skje.
Stek på midterste rille i ca 10 minutter på 250°c.
De skal være gyldne når de er ferdige.
Om du koker i fløte er det veldig godt å bruke fløten til å lage saus.
Da slipper du johannesbrødkjernemel til fortykning.
Så nydelig og godt det så ut! 🙂