Det er utrolig lenge siden jeg spiste sjokoladekake, så dette var veldig godt!
Dette trenger du:
6 egg
100 g tagatesse
180 g mandelmel
40 g kokosmel
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
4 ss kakao
100 g smør
1 ts salt
Glasur:
50 g smør
200 g sjokolade sukkerfri
1 dl kremfløte
100 g Philadelphia
80 g tagatesse
3 ss kokt kaffe
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180°c.
Skill eggeplommene fra eggehvitene, pisk eggehvitene stive før du tilsetter plommene og tagatesse.
Smelt smør og mål opp de tørre ingrediensene og fløten.
Du kan fint erstatte kokosmel med mer mandelmel, du vil nok trenge litt mindre væske – kokosmel trekker til seg mer væske enn mandelmel.
Tilsett vekselvis fløte og de tørre ingrediensene i eggedosisen.
Tilsett smeltet smør til slutt.
Finn frem en springform (24 cm) å kle den med bakepapir.
Stek på midterste rille i ca 20 minutter, se an kaka om den trenger lengre steking.
Ikke åpne ovnen før halvveis i steketida, kaka kan falle sammen.
Anbefaler deg å lage glasuren når kaka stekes.
Glasur:
Smelt smør, trekk kjelen fra plata å tilsett sjokolade, kaffe og tagatesse.
Pisk krem av fløten, ta til sides å pisk Philadelphia litt i egen bolle. Bland kremen og Philadelphia sammen.
Tilsett sjokoladeblandingen i kremen/Philadelphiaen å rør til massen er fint blandet sammen.
Sett glasuren kjøling.
Avkjøl kaka helt før du tar på glasur.
☆
Når du skriver mandelmel er det malte mandler eller fettredusert mandelmel du mener ?
Vivian: ikke fettredusert, det smaker heller ikke særlig godt.
Kjøpe ferdig mandelmel fra CarbZone med kun 5 karbohydrater i. 🙂 kan male sjøl og selvfølgelig.
kor mye kh i hele kake??
Rose: ca 12 i hele kaka bare. Bruke mandelmel med kun 4 karbohydrater i.
Denne så god ut:-). Hvor får jeg kjøpt sukkerfri sjokolade i butikk?
Unni: takk;) kiwi, bunnpris, rema ect