Frokost
Omelett/eggerøre stekt egg av 3 egg
20 g purreløk,1/2 dl fløte og 50 g skinke.
50 g ost
30 g smør/majones.
Lunsj
ca 200 g avokado, 40 g fetaost/annen ost, 50 g bacon
30 g paprika.
Middag
Lk-pannekaker
2 egg
2 ss naturell kremost
30 g mandelmel (kan sløyfes)
1 ts søtt
1 ts salt
2 store ts psyllium/fiberhusk
30 g fløte
smør til steking.
– Pisk egg og kremost sammen, tilsett mandelmel, salt, søtt, og fløte – psyllium til slutt. La røra svelle i noen minutter.
stekes på middels varme, ikke snu pannekaka før den er gjennomstekt, da faller den mest trolig sammen.
server med tagatesse, sukkerfri blåbær og lignende. – del gjerne oppskriften i to.
Eksempel på snacks:en neve peanøttter (Europris og Rusta har peanøtter med kun 5 karbohydrater pr 100 g )
Frokost
Fettsmoothie/Fettkaffe
2 egg
70 g bringebær
1 stor ss kremost naturell eller 1/2 dl fløte
100 g avokado
noen dråper natreen/annen søtning
noen dråper sitronsaft
Fettkaffe:
2 dl kaffe
1 egg
noen dråper søtning
30 g smør/kokosfett
– stavmikses sammen, vær obs på at om kaffen er for varm kommer det til å skille seg.
Lunsj
Kyllingsalat med bacon
100 g kylling
30 g paprika
30 g agurk
30 g tomat
20 g rødløk
50 g fetaost/annen ost
50 g bacon
dressing
Dressing:
40 g rømme
20 g majones
litt persille
litt søtt
litt salt
en dæsj sitron
Middag
Ovnsbakt Laks
150 g laksefilet
50 g rømme/creme fraiche
noen dråper sitron
20 g purreløk
salt
pepper
1 ss smør
Krydre laksen med litt salt og pepper, finn frem aluminiumsfolie.
Bland sammen rømme, kuttet purre, salt, pepper og sitronsaft – smak deg frem.
Legg laksen midt på folien, ha rømmeblandigen og smør over laksen å pakk godt inn.
Stek på 220 grader i ca 20 minutter.
Serveres med agurksalat ( 50 g agurk, eddik, søtning og vann)
70 g kokt sellerirot / Brokkoli/Blomkål
Frokost
Ost og skinkeruller med salat / smeltet ost og skinke i mikro
– Ta f.eks crispisalat å rull sammen med ost, skinke og smør.
Eller så kan du legge noen osteskiver på et fat å legge skinke oppå der, å ost på toppen igjen å smelte i mikrobølgeovnen.
Utrolig enkel og god frokost.
100 g ost
30 g skinke
30 g salat
30 g smør
Lunsj
Lk-vafler
1 egg
1 ss kremost/rømme/creme fraiche
1/2 ts bakepulver
1/4 ts vanilje
20 g mandelmel
2-3 ts fiberhusk
30 g smør – smeltet
– Ønsket pålegg, f.eks ost og smør
Middag
Kyllinglår med blomkålsalat
blomkålsalat:
50 g kokt blomkål
30 g majones
20 g rømme/creme fraiche
noen dråper sitronsaft
10 g purreløk / litt gressløk
salt
pepper
tips! Pensle kyllinglårene med smør før steking, snu dem underveis – himmelsk godt!
Varmluft og høy varme gir sprøere skinn.
(Om du har tid på kvelden, lag deg matmuffins til frokosten dagen etterpå.)
Frokost
Matmuffins
1 egg
100 g bacon
1 stor ss kremost naturell
50 g ost
salt
pepper
gressløk/vårløk
– Pisk sammen egget med kremosten, tilsett ost og krydder.
Hvis du ønsker sprøere bacon kan du legge bacon i muffinsformene å steke litt på forhånd, ellers kan du dele opp bacon i biter å blande i.
Stek på midterste rille på 200 grader og varmluft til muffinsene er gjennomstekte.
Lunsj
Fylt paprika
1/2 paprika, spisspaprika er fin å bruke til dette.
50 g kjøttdeig
1/2 dl fløte
30 g sopp
50 g ost
salt
pepper
smør til steking
Stek kjøttdeigen med soppen i smøret, tilsett fløte å smak til med salt og pepper.
Strø over ost å stek i ovnen på 220 grader og varmluft til osten er gylden.
Middag
Hamburger uten brød
ca 150 g burgerkjøtt (vær obs på karbo, Rema 1000 har en cheddar-burger som er veldig god)
stek i 30 g smør
30 g tomat
30 g agurk
30 g salat
10 g løk
50 g ost – anbefaler blanding av oster f.eks cheddar og mozarella. ( vær obs på at noen oster har mye karbo, f.eks skiver med cheddar “burgerost”)
smelt i en bolle i mikrobølgeovnen, sett ett glass vann inn i mikroen når du smelter ost – den blir ikke så tørr da.
Frokost
Eggerøre/kokt/stekt egg
3 egg
1/2 dl fløte
30 g smør/majones
50 g røkt laks/ørret
30 g salat/agurk
Lunsj
Salat med spekeskinke
60 g isbergsalat/lign
50 g spekeskinke
30 g paprika
30 g agurk
50 g fetaost/annen ost inkl oljen
30 g rømme/creme fraiche
Middag
Lk-pasta Bolognese
Pasta:
1 egg
2 ss psyllium
70 g kremost
litt olje
litt salt
smør til utkjevling i stedet for olje om ønskelig (bedre smak)
– bland alle ingrediensene med en food prosessor og lign, hell litt olje i.
finn frem 2 bakepapir og 1 kjevle, legg deigen på midten av det ene bakepapiret å litt olje/smør på toppen.
Legg så det andre bakepapiret oppå deigen å kjevle utover, tynt men ikke gjennomsiktig.
Stek med bakepapiret på toppen også.
Stekes på 160 grader og varmluft på midterste rille i ca 10 minutter, denne pastaen skal ikke kokes etterpå.
Når den er ferdigstekt kan du strimle opp med en trinse eller et pizzahjul.
Bolognesesaus:
100 g kjøttdeig
15 g gulrot
30 g løk
1/2 fedd hvitløk
1/2 ss tomatpurè
1/2 dl vann
1/2 kjøttbuljongterning
litt salt
litt søtning (natreen flytende er genialt i så små mengder)
litt pepper
eventuelt andre krydder
30 g smør/olje til steking
– Stek kjøttdeigen nesten ferdig, så steker du løk,hvitløk og gulrot blank i noen minutter.
Tilsett utblandet kjøttkraft i vann og tomatpurèen. smak til med krydderet.
Tilsett kjøttdeigen å la den stå på svak varme i noen minutter.
Bland inn kjøttsausen i pastaen å strø over litt ost om ønskelig.
Frokost
Fettsmoothie/Fettkaffe
Fettsmoothie:
2 egg
70 g bringebær
1 stor ss kremost naturell eller 1/2 dl fløte
100 g avokado
noen dråper natreen/annen søtning
noen dråper sitronsaft
Fettkaffe:
2 dl kaffe
1 egg
noen dråper søtning
30 g smør/kokosfett
– stavmikses sammen, vær obs på at om kaffen er for varm kommer det til å skille seg.
Lunsj
Ostechips av taffelost med guacamole og rømme
Guacamole:
100 g avokado
10 g sitronsaft
20 g løk
1/2 fedd hvitløk
20 g majones
salt
pepper
chilipulver
– ha avokado, sitron, hvitløk og løk i en food prosessor/ stavmikser å tilsett majones, smak til med krydder.
– Stek osten i skiver i mikro eller i ovnen.
I mikro: legg skiver på et bakepapir, 2 minutter på full styrke ca. de skal blåse seg opp å bli sprø
I ovnen: legg skiver på et bakepapir, stek på 250 grader i ca 5-7 minuttter.
Server med guacamole og 30 g rømme/creme fraiche.
Middag
Biff med soppstuing
150 g biffkjøtt
70 g sopp
1 dl fløte
salt
pepper
30 smør til steking
Stek soppen i smør, når den er ferdigstekt tilsetter du fløten, smak til med salt og pepper.
Frokost
Ost og skinkeruller
100 g ost
50 g skinke
30 g salat
30 g smør/majones
Lunsj:
1/2 avokado ca 75 g
1 ss rømme/creme fraiche
30 g paprika
50 bacon/skinke
Middag
Fløtekokt kylling/kalkunfilet
150 g kylling/kalkunfilet
2 dl fløte
30 g sopp
litt chili
30 g smør
1 buljongterning
salt
pepper
70 g kokt brokkoli
– Bland sammen fløte og de andre ingrediensene, smak til – viktig at det er mye smak.
tilsett kylling/kalkun å småkok i ca 10 minutter.
Server med f.eks kokt brokkoli
Dette er tips til hva man kan spise å ca mengde, det er ordnet for at folk som sliter med å finne på måltider kan ta litt inspirasjon fra denne planen.
Mellommåltider og snacks er ikke regnet inn.
Nøyaktig karbo, protein og fett er ikke regnet.
Denne planen ligger på ca 12 karbohydrater, 75-80 g proteiner og 135-150 g fett hver dag.
Håper du finner litt inspirasjon.