Strikt Matplan Lavkarbo (mer tilberedning)

 

 

Frokost

 

Omelett/eggerøre stekt egg av 3 egg

20 g purreløk,1/2 dl fløte og 50 g skinke.

50 g ost

30 g smør/majones.

 

Lunsj

ca 200 g avokado, 40 g fetaost/annen ost, 50 g bacon

30 g paprika.

 

Middag 

Lk-pannekaker 

2 egg

2 ss naturell kremost

30 g mandelmel (kan sløyfes)

1 ts søtt

1 ts salt

2 store ts psyllium/fiberhusk

30 g  fløte

smør til steking.

 

– Pisk egg og kremost sammen, tilsett mandelmel, salt, søtt, og fløte – psyllium til slutt. La røra svelle i noen minutter.

stekes på middels varme, ikke snu pannekaka før den er gjennomstekt, da faller den mest trolig sammen.

server med tagatesse, sukkerfri blåbær og lignende. – del gjerne oppskriften i to.

 

 

Eksempel på snacks:en neve peanøttter (Europris og Rusta har peanøtter med kun 5 karbohydrater pr 100 g )

 

Frokost

Fettsmoothie/Fettkaffe

2 egg

70 g bringebær

1 stor ss kremost naturell eller 1/2 dl fløte

100 g avokado

noen dråper natreen/annen søtning

noen dråper sitronsaft

 

Fettkaffe:

2 dl kaffe

1 egg

noen dråper søtning

30 g smør/kokosfett

– stavmikses sammen, vær obs på at om kaffen er for varm kommer det til å skille seg.

 

Lunsj

Kyllingsalat med bacon

100 g kylling

30 g paprika

30 g agurk

30 g tomat

20 g rødløk

50 g fetaost/annen ost

50 g bacon

dressing

 

Dressing:

40 g rømme

20 g majones

litt persille

litt søtt

litt salt 

en dæsj sitron

 

 

Middag

Ovnsbakt Laks

 

150 g laksefilet

50 g rømme/creme fraiche

noen dråper sitron

20 g purreløk

salt

pepper

1 ss smør

 

Krydre laksen med litt salt og pepper, finn frem aluminiumsfolie.

Bland sammen rømme, kuttet purre, salt, pepper og sitronsaft – smak deg frem.

Legg laksen midt på folien, ha rømmeblandigen og smør over laksen å pakk godt inn.

Stek på 220 grader i ca 20 minutter. 

Serveres med agurksalat ( 50 g agurk, eddik, søtning og vann)

70 g kokt sellerirot / Brokkoli/Blomkål

 

 

 

Frokost

 

Ost og skinkeruller med salat / smeltet ost og skinke i mikro

– Ta f.eks crispisalat å rull sammen med ost, skinke og smør.

Eller så kan du legge noen osteskiver på et fat å legge skinke oppå der, å ost på toppen igjen å smelte i mikrobølgeovnen.

Utrolig enkel og god frokost.

100 g ost

30 g skinke

30 g salat

30 g smør

 

Lunsj

Lk-vafler 

1 egg

1 ss kremost/rømme/creme fraiche

1/2 ts bakepulver

1/4 ts vanilje

20 g mandelmel

2-3 ts fiberhusk

30 g smør – smeltet

 

– Ønsket pålegg, f.eks ost og smør

 

Middag

Kyllinglår med blomkålsalat

blomkålsalat:

50 g kokt blomkål

30 g majones

20 g rømme/creme fraiche

noen dråper sitronsaft

10 g purreløk / litt gressløk

salt

pepper

 

tips! Pensle kyllinglårene med smør før steking, snu dem underveis – himmelsk godt! 

Varmluft og høy varme gir sprøere skinn.

 

 

 

(Om du har tid på kvelden, lag deg matmuffins til frokosten dagen etterpå.)

Frokost

Matmuffins

 

1 egg

100 g bacon

1 stor ss kremost naturell

50 g ost

salt

pepper

gressløk/vårløk

 

– Pisk sammen egget med kremosten, tilsett ost og krydder.

Hvis du ønsker sprøere bacon kan du legge bacon i muffinsformene å steke litt på forhånd, ellers kan du dele opp bacon i biter å blande i.

Stek på midterste rille på 200 grader og varmluft til muffinsene er gjennomstekte.

 

Lunsj

Fylt paprika

 

1/2 paprika, spisspaprika er fin å bruke til dette.

50 g kjøttdeig

1/2 dl fløte

30 g sopp

50 g ost

salt

pepper

smør til steking

 

Stek kjøttdeigen med soppen i smøret, tilsett fløte å smak til med salt og pepper.

Strø over ost å stek i ovnen på 220 grader og varmluft til osten er gylden.

 

Middag

Hamburger uten brød

 

ca 150 g burgerkjøtt (vær obs på karbo, Rema 1000 har en cheddar-burger som er veldig god)

stek i 30 g smør

30 g tomat

30 g agurk

30 g salat

10 g løk

 

50 g ost – anbefaler blanding av oster f.eks cheddar og mozarella. ( vær obs på at noen oster har mye karbo, f.eks skiver med cheddar “burgerost”)

smelt i en bolle i mikrobølgeovnen, sett ett glass vann inn i mikroen når du smelter ost – den blir ikke så tørr da.

 

Frokost

Eggerøre/kokt/stekt egg

 3 egg

1/2 dl fløte

30 g smør/majones

50 g røkt laks/ørret

30 g salat/agurk

 

Lunsj

Salat med spekeskinke

60 g isbergsalat/lign

50 g spekeskinke

30 g paprika

30 g agurk

50 g fetaost/annen ost inkl oljen

30 g rømme/creme fraiche

 

Middag

Lk-pasta Bolognese

 

Pasta:

1 egg

2 ss psyllium

70 g kremost

litt olje

litt salt

smør til utkjevling i stedet for olje om ønskelig (bedre smak)

– bland alle ingrediensene med en food prosessor og lign, hell litt olje i. 

finn frem 2 bakepapir og 1 kjevle, legg deigen på midten av det ene bakepapiret å litt olje/smør på toppen.

Legg så det andre bakepapiret oppå deigen å kjevle utover, tynt men ikke gjennomsiktig.

Stek med bakepapiret på toppen også.

Stekes på 160 grader og varmluft på midterste rille i ca 10 minutter, denne pastaen skal ikke kokes etterpå.

Når den er ferdigstekt kan du strimle opp med en trinse eller et pizzahjul.

 

Bolognesesaus:

100 g kjøttdeig

15 g gulrot

30 g løk

1/2 fedd hvitløk

1/2 ss tomatpurè

1/2 dl vann

1/2 kjøttbuljongterning

litt salt

litt søtning (natreen flytende er genialt i så små mengder)

litt pepper

eventuelt andre krydder

30 g smør/olje til steking

 

– Stek kjøttdeigen nesten ferdig, så steker du løk,hvitløk og gulrot blank i noen minutter.

Tilsett utblandet kjøttkraft i vann og tomatpurèen. smak til med krydderet.

Tilsett kjøttdeigen å la den stå på svak varme i noen minutter.

Bland inn kjøttsausen i pastaen å strø over litt ost om ønskelig.

 

 

Frokost

Fettsmoothie/Fettkaffe

 

Fettsmoothie:

2 egg

70 g bringebær

1 stor ss kremost naturell eller 1/2 dl fløte

100 g avokado

noen dråper natreen/annen søtning

noen dråper sitronsaft

 

Fettkaffe:

2 dl kaffe

1 egg

noen dråper søtning

30 g smør/kokosfett

– stavmikses sammen, vær obs på at om kaffen er for varm kommer det til å skille seg.

 

Lunsj

Ostechips av taffelost med guacamole og rømme

Guacamole:

100 g avokado

10 g sitronsaft

20 g løk

1/2 fedd hvitløk

20 g majones

salt

pepper

chilipulver

– ha avokado, sitron, hvitløk og løk i en food prosessor/ stavmikser å tilsett majones, smak til med krydder.

– Stek osten i skiver i mikro eller i ovnen.

I mikro: legg skiver på et bakepapir, 2 minutter på full styrke ca. de skal blåse seg opp å bli sprø

I ovnen: legg skiver på et bakepapir, stek på 250 grader i ca 5-7 minuttter.

 

Server med guacamole og 30 g rømme/creme fraiche.

 

 

Middag

Biff med soppstuing 

150 g biffkjøtt

70 g sopp

1 dl fløte

salt

pepper

30 smør til steking

 

Stek soppen i smør, når den er ferdigstekt tilsetter du fløten, smak til med salt og pepper.

 

Frokost

Ost og skinkeruller 

100 g ost

50 g skinke

30 g salat 

30 g smør/majones

 

 

Lunsj:

1/2 avokado ca 75 g

1 ss rømme/creme fraiche

30 g paprika

50 bacon/skinke

 

Middag

Fløtekokt kylling/kalkunfilet

 

150 g kylling/kalkunfilet

2 dl fløte

30 g sopp

litt chili

30 g smør

1 buljongterning

salt

pepper

 

70 g kokt brokkoli

– Bland sammen fløte og de andre ingrediensene, smak til – viktig at det er mye smak. 

tilsett kylling/kalkun å småkok i ca 10 minutter.

Server med f.eks kokt brokkoli

 

 

Dette er tips til hva man kan spise å ca mengde, det er ordnet for at folk som sliter med å finne på måltider kan ta litt inspirasjon fra denne planen.

Mellommåltider og snacks er ikke regnet inn. 

Nøyaktig karbo, protein og fett er ikke regnet.

Denne planen ligger på ca 12 karbohydrater, 75-80 g proteiner og 135-150 g fett hver dag. 

Håper du finner litt inspirasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg