For de som elsker scampi er dette helt perfekt!
Dette trenger du:
20 scampi
30 g revet parmesan
20 g baconsvor
Litt Chilipulver
Litt Pepper
Litt Salt
Olje til frityr
1 ss Johannesbrødkjernemel
1 egg
Slik gjør du det:
Knus baconsvor og parmesan sammen i en stavmikser eller food prosessor.
Tilsett johannesbrødkjernemel og krydderet.
Smak til at det er nok krydret.
Hell olje som egner seg til fritering i en kjele å varm opp forsiktig eller så kan du bruke firtyrkoker.
Du kan ta en tresleiv i oljen for å sjekke om den har nådd riktig temperatur – bobler det rundt tresleiva er frityren klar.
Ha baconsvorblandingen i ei skål og sammenpisket egg i en annen skål.
Dypp scampien i egget for å så dyppe i baconsvorblandingen, frityrkok i en liten stund til de er gyldne.
Legg den ferdigfriterte scampien på tørkepapir etter koking.
Vær obs på at det kan være veldig varmt.
Ha alltid ett lokk i nærheten
Servers med hjemmelaget og sukkerfri sweet chili eller sur-søtsaus.
Oppskriftene på saus finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1491856286_sweet_chilisaus__sukkerfri__lavkarbo.html
http://m.meglerfru1.blogg.no/1477937119_lavkarbowok_surstsaus.html
Ser kjempe godt ut! 🙂