Vaniljeis altså, et måltid i seg selv.
Dette trenger du:
4 eggeplommer
1 ts vaniljepulver/ 1/2 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
50 g tagatesse
Slik gjør du det:
Skill eggeplommene fra eggehvitene å ha plommene i en bolle, tilsett vanilje og tagatesse å pisk til en luftig eggedosis.
Ta eggedosisen til sides å pisk fløten til krem.
Vend forsiktig inn eggedosis i kremen.
Ha i en boks å sett i fryseren.
Rør litt av og til slik at det ikke dannes iskrystaller å isen blir kornete.
Du kan fint tilsette kakaopulver å lage sjokoladeis, da bør du nok ha litt ekstra søtning i, sjokoladebiter, bær og hva enn du måtte ønske.
3 kommentarer
Ser nydelig ut 🙂
Hei
Kan eg bytte tagatessen med anna søtning? Type sukrin melis eller noe sånt?
Hilsen Monica
Monica: hei. Ja det kan du nok, men anbefales ikke for smakens skyld.