Ja de er like gode som de ser ut som!!
Fudgy Brownies som er seige det er å finne lykken.
Dette trenger du:
90 g smør
40 g tagatesse
2 egg
1 ts salt
2 ts psyllium/fiberhusk
1 ts vaniljepulver
1 stor ss kakao
150 g sjokolade
120 g mandelmel
Glasur:
50-100 g sjokolade
1 ss kokosfett
1/2 dl fløte
Smelt smøret, hakk opp sjokoladen i biter.
Smelt 50-70 g av sjokoladen i et vannbad.
Rør inn tagatesse i 50 g av smøret først, så tilsetter du eggene og vaniljen – rør godt.
Tilsett smeltet sjokolade og sikt inn mandelmel, psyllium, kakao og salt.
Tilsett resten av smøret i røra ( ikke helt innrørt)
Tilsett til slutt hakket sjokolade, rør forsiktig.
Stek på midterste rille på 160-170 °c i 15-20 minutter.
Du kan trykke forsiktig på kaken for å se om den er ferdig.
Steker du for lenge blir den tørr.
Glasur:
Smelt sjokolade med kokosfettet i vannbad, rør til en glatt røre. Tilsett fløten.
Når kaka er litt avkjølt ordner du små hull jevnt over kaka, å heller glasuren over å dekker hullene.
Når jeg laget denne den her gangen hadde jeg dessverre litt lite sjokolade så hullene ble ikke helt fylte.
Denne er helt F A N T A S T I S K, server lun med is/krem og lignende.
Tips!
Jeg bruker alltid å blande melkesjokolade og mørk sjokolade.
Cloetta sukkerfri er fint til å bake med.
Kjøper i Sverige – 18 kr stk
I Norge koster de 37 kr.
De så utrolig gode ut!
Nam😃 Har du brukt fettredusert mandelmjøl i desse?
Ann: nei vanlig mandelmel:)
Ok😀 Tusen takk for svar😃
Ann: 🙂
Har laga kaka å den e knall god👍😀😍
Berit Nygård Rørvik: så bra:))) artig å høre
Hva slags form steker du denne i?
Ida Benedicte: en liten en f.eks 18-20 cm
Skjønner ingenting, lagde røren etter oppskriften, men den ble jo sånn som en bolledeig, kunne kna den med hendene. Er det noe flytende som mangler?
Prøv å blande inn vann hvis du vil prøve å lage den igjen
De har ikke tagatesse på butikkene her, kan jeg bruke noe annet, eller blir da konsistensen feil?