Dette var skikkelig godt!
Minner meg om skikkelig brød og ikke lavkarbo.
Dette trenger du:
6 egg
4 store ss med cottage cheese
2 store ss Philadelphia kremost naturell
8 store ss mandelmel
6 store ss sesammel
2 ts salt
1 ts natron (kan sløyfes)
2 ts bakepulver
1 ts søtning (natreen flytende er genialt til sånt når det er i så små mengder)
1 stor ss smør
1 dl sesamfrø
1/2 dl chiafrø
1/2 dl fibrex/kruskakli
5 ss fiberhusk/psyllium
Egg til pensling
Gresskarkjerner
Sesamfrø
Smør til utbaking
Slik gjør du det:
Ha først cottage cheese i en food prosessor eller lignend, tilsett kremost og egg.
Kjør blandingen til en klumpefri masse.
Tilsett deretter mandelmel, sesammel, bakepulver og natron.
Smak til med salt og søtning.
Tilsett frøene og fibrex/kruskakli.
Tilsett mykt smør og fiberhusk/psyllium til slutt. Deigen skal være så fast at du får trillet ut boller. Ikke for fast/for løs. Om den er for løs tilsetter du litt mer om den er for tykk tilsetter du en skvett fløte/vann.
Gni inn mykt smør i hendene når du former deigen.
Så fast skal deigen være.
Rull ut en stor pølse, å del deigen i like store biter.
Sett stekeovnen på 220°c og varmluft.
Finn frem ei stekeplate og bakepapir.
Rull ut boller å sett dem sammen.
Spray/skvett litt vann over bollene, pensle med sammenpisket egg og ha på valmuefrø/sesamfrø og gresskarkjerner.
Stek i ca 20-25 min, blir de litt mørke skrur du ned varmen.
Avkjøles litt før servering, server med smør og ønsket pålegg.
Selv syns jeg disse er best helt ferske.
Vel bekomme ☆
Så nydelig og godt det så ut!
Når du baker/lager kaker- bruker du fettredusert mandelmel eller fullfett mandelmel?
Cecilie: Hei, jeg bruker vanlig mandelmel. Kun testet fettredusert i “hvetebollene”.
elisebr: Takk
Hei. Disse så kjempe gode ut! Står i oven nå
men du hr glemt å skrive hvor chiafrø, kruskali og sesamfrø skal inn i oppskriften? Jeg sjanser og puttet det inn rett før fiberhusk, er det riktig?
Jeg tok også sjansen på det samme, dvs. at jeg hadde i kruskakli, chia- og sesamfrø rett før jeg hadde i kruskakli. Nå er de nettopp tatt ut av (midt i) ovnen – etter 25 min., og ser riktig så lekker ut. Tusen takk for at du delte oppskriften!
Anna: så flott
Æ syns dem kun va god helt ferske og nystekte ://
Jeanett: beklager så my. Går litt fort i svingene ??
Akkurat bakt disse. Var utrolig god lunken m smør og ost
spent om æ blir å like dem senere siden du kun syns di va god fersk og nystekt
Æ får ha dem litt i mikroen da hehe..
Æ prøve å motivere mæ t å holde mæ t lavkarbo da den matstilen passe t kroppen min. (Har prøvd flere)Og må bare si at bloggen din hjelpe mæ masse
Hilde: tusen hjertelig takk for det
hei. vet du ca hvor mange karbo det er pr bolle? syns de var best kalde
Hvor kjøper du de ulike mel`typene som du bruker? Har de det i en matbutikk eller er det helsekostbutikker man må i?
Bloggen din har så mange inspirerende oppskrifter! Det er vanskelig å komme på hva man kan spise istedenfor, når man må bytte ut maten man alltid har spist.. Kjempekjekt at du deler forslag til måltider
Silje: tusen takk
ja helsekost, matvarebutikk og lign.
kjæm litt an på ka, pris og ant karbo.
Såååå gode, tusen takk for oppskrift, hadde ikke sesammel så brukte solsikkemel og det var nydelig