Sukkerfri Nugatti lavkarbo

 

O m g 

Hjemmelaget sjokoladepålegg som er laget av sukkerfri sjokolade og hasselnøtter altså, veldig godt å så smaker det faktisk Ferrero Rocher – den litt eksklusive sjokoladen som er pakket inn i gullpapir.

 

Dette trenger du til en stor porsjon:

2 dl fløte

80 g smør

250 g sukkerfri sjokolade 

230 g hasselnøtter 

50 g tagatesse 

 

Slik gjør du det:

Start med å rist hasselnøtter. Beste og enkleste måten er å ha et bakepapir på en stekeplate å spre hasselnøttene utover.

Sett ovnen på 180°c – midterste rille i 20 min.

Pass på så de ikke brenner seg!

Mens du venter på at nøttene blir ferdig kan du lage sjokoladeblandingen. 

Varm opp fløte og smør, når smøret smelter trekker du kjelen fra plata. 

Tilsett sjokoladen i blandingen å la den smelte sammen. 

Sett blandingen til sides – avkjøling.

 

Etter 20 min så tar du hasselnøttene ut av ovnen og så kan du kan legge de i et kjøkkenhåndkle eller bruke f.eks dørslag. 

Rist/gni slik at skallet faller av. 

Du bør fjerne skallet, det tynne skallet på hasselnøttene er litt beskt. 

Ha deretter hasselnøttene tilbake på den papirkledde stekeplata på 140 °c i 15 minutter.

Når du har gjort denne prosessen kan du male nøttene i en blender/food prosessor. 

Tilsett tagatesse mens du kjører nøttene i blender/ food prosessoren. 

Hell nøtteblandingen i kjelen med avkjølt sjokolade og rør godt.

Sett kjølig til helst dagen etter før du bruker den som pålegg. 

 

Burde nesten kalt dette for Ferrero Rocherpålegg! 

– jeg bruker en blanding av lys og mørk sukkerfri Cloetta. 

 

5 kommentarer

Siste innlegg