Kanelsnurrer Lavkarbo

 

Omg omg omg, yes!!!

Disse smakte godt, ikke så veldig flotte, men såå gode. 

 

Dette trenger du:

180 g mozarella revet

100 g kremost naturell 

170 g mandelmel 

2 små egg

2 ss fiberhusk 

5 ss tagatesse 

1 ts kardemomme 

1 ts bakepulver 

 

Fyll:

Smør

Kanel 

Tagatesse 

Litt kardemomme

 

Slik gjør du det:

Finn frem en bolle som tåler høy varme, tilsett mozarella og kremost.

Smelt i mikrobølgeovnen i ca 1 minutt.

Pass på så du ikke varmer for lenge!

Tilsett resternede ingredienser å bland godt sammen. 

Kna deigen godt til den blir fast – om deigen er veldig klissete kan du tilsette litt mer mandelmel/sesammel om du har og eventuelt mykt smør på hendene når du jobber med deigen.

Sett ovnen på 180 °c og varmluft.

Finn frem 2 bakepapir og 1 stekeplate. 

Legg det ene bakepapiret på benken og deigen midt på. 

Så legger du det andre bakepapiret på deigen. 

Kjevle tynt utover, men ikke gjennomsiktig.

Bland sammen mykt smør, tilsett godt med tagatesse og kanel  – litt kardemomme.

Ta av det øverste bakepapiret å smør utover fyllet. 

Bruk bakepapir som hjelp til å rulle deigen sammen. 

Del opp i biter å stek i en form, slik at de flyter ut sammen eller i muffinsformer. 

Obs! Disse flyter mer utover enn vanlige.

Pensle med litt egg om du ønsker.

Stek på midterste rille i ca 20 minutter.

La de hvile på rist. 

Dryss over litt tagatesse før servering. 

Du kan lage melis av tagatesse, fantatsisk ikke sant??

Kreativitet hjelper i matlaging.

Ta eggehvite å sett i varmt vann, bland i tagatesse – varmen gjør tagatessen mindre kornete.

Smart ikke sant?

12 kommentarer

Siste innlegg