Cookies Lavkarbo

 

Savner utrolig nok smaken av Safarikjeks, så da måtte jeg finne en løsning på lavkarbo.

 

Dette trenger du:

(ca 20 stk)

 

50 g romtemperert smør

170 g mandelmel

40 g tagatesse

1 dl kremfløte 

30 g sesammel (kan ersattes med 20 g kokosmel)

1 ts salt

1 ts bakepulver

1/4 ts vaniljepulver

1-2 ss psyllium/fiberhusk

ca 100 g sjokolade

 

 

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene sammen, kna godt. Hakk opp sjokolade, liker best blandingen av lys og mørk.

Sett ovnen på 160 grader og varmluft, finn frem 2 stekeplater, 2 bakepapir og en liten ss.

Bland inn den hakkede sjokoladen inn i deigen, så former du deretter kuler med skjeen. 

Sett kulene med litt avstand på stekebrettet å stek på midterste rille i ca 15 minutter, følg med slik at de ikke brenner seg å skru ned varmen eventuelt.

Avkjøles på rist. 

Obs! om kulene ikke flyter helt utover, trykk de forsiktig ned med en skje.

Deigen kan være noe vanskelig å jobbe med, men veldig gode kjeks.

 

Jeg skal bruke disse til kakebunn i morgen, gled dere♡ 

6 kommentarer
    1. Åh, nam!! Så kjekt med kjeks uten egg (er allergisk). Skal teste de til helgen. Takk for at du deler herlige oppskrifter, erfaringer og matglede! 🙂 Du inspirerer meg 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg