Dette var helt fantastisk!
Guacamole, salat og sprø pastinakk/sellerirot-chips som tilbehør.
Kjempelett og meget smakfullt.
Dette trenger du:
(6 porsjoner)
400 g kjøttdeig
Litt fersk basilikum
2 ts hvitløkspulver/1 fedd hvitløk
2 ts pepper
1 ts chili
1-2 ts salt
1/2 dl fløte/vann
Paprika
Ca 120 g bacon
Slik gjør du det:
Kutt basilikum og paprika i små biter, ha over kjøttdeigen i en bolle eller bland alt sammen i kjøttdeigpakken.
Kna alt godt sammen, smak til med krydder.
Skjær baconstrimlene i 2 å gjør som anvist på bildet under – ha eventuelt i muffinsformer tilfelle det setter seg litt fast.
Legg bacon på tvers over, del kjøttdeigen opp i like store biter og form boller.
Ordne ett hull i hver bolle (ikke helt igjennom) å legg bollen på baconet. Fyll hullet med ost å klem igjen – så tar du over baconskivene til slutt.
Stek på 225°c og varmluft i ca 18 minutter.
Server med ønsket tilbehør, vi hadde avokado til overs som var meget overmoden – så det var fantastisk å lage guacamole til.
Disse kjøttbollene er store og mektige.
Oppskrift på guacamole finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1490365360_guacamole.html
Enklere oppskrift:
1 moden avokado
2-3 ts sitronsaft
Litt salt
2 ts chilipulver.
Mos sammen å smak til.
Ser nydelig ut!!
SÅ nydelig og godt det så ut!
elisebr: takk!
Victoria Larsen: takk