Dette er litt festlig, jeg skulle lage eplekake uten epler selvfølgelig
fordi det er for mye karbo i epler.
Sønnen min på medisinsk diett har svært lavt karbo daglig, så jeg brukte squash i stedet for å det ble kjempegodt!
Det ble ikke helt som eplekake, men det minner mer som fyrstekake-eplekake-lignende, noe som for meg ikke er negativt i det hele tatt.
Dette trenger du:
90 g tagatesse
100 g egg (2 medium uten skall)
70 g smør
150 g mandelmel
40 g kokosmel
10 g fiberhusk
3 g bakepulver
0,5 dl vann
1 liten squah
tagatesse
kanel
Slik gjør du det:
Visp sammen egg og tagatesse til en jevn røre, men ikke pisket som eggedosis.
Smelt smøret å sett til avkjøling.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
Når smøret er avkjølt tilsetter du dette i røra, koker opp vannet å tilsetter det kokende.
Så til slutt har du i de tørre ingrediensene.
Stek i en liten springform/paiform eller i porsjoner som f.eks muffins.
Skrell squashen, ikke bruk kjernen – Skiv opp i passende små biter.
Fordel squashen utover som du vil, strø over godt med tagatesse og kanel.
Stek på midterste rille i ca 20-25 minutter på 170 grader.
den skal være fast i midten så se an steketiden litt.
Tips! Muffins trenger noe mindre steketid.
Server lun som den er eller med vaniljeis/krem.
Nydelig høstkos <3
Ser nydelig ut! 🙂
Jeg som har siklet på eplekaker og tenkt, at det er endel karbo, dette er genialt!! Tusen takk for deilig bakeinspiration 😀
Forresten, 100 g egg – hvor mange egg brukte du i denne kaken? 😊
Miriam: 2 medium 😉 uten skall. Har endret oppskriften
Victoria Larsen: takk;)
Er det kokosfiber (fint kokosmel der er fedtreduceret) , som du har brugt?
3 g bakepulver. Gram?