Eplekake Lavkarbo

 

Dette er litt festlig, jeg skulle lage eplekake uten epler selvfølgelig

fordi det er for mye karbo i epler. 

Sønnen min på medisinsk diett har svært lavt karbo daglig, så jeg brukte squash i stedet for å det ble kjempegodt!

Det ble ikke helt som eplekake, men det minner mer som fyrstekake-eplekake-lignende, noe som for meg ikke er negativt i det hele tatt.

Dette trenger du:

90 g tagatesse

100 g egg (2 medium uten skall)

70 g smør

150 g mandelmel

40 g kokosmel

10 g fiberhusk

3 g bakepulver

0,5 dl vann

 

1 liten squah

tagatesse 

kanel

 

Slik gjør du det:

Visp sammen egg og tagatesse til en jevn røre, men ikke pisket som eggedosis.

Smelt smøret å sett til avkjøling.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen.

Når smøret er avkjølt tilsetter du dette i røra, koker opp vannet å tilsetter det kokende.

Så til slutt har du i de tørre ingrediensene.

Stek i en liten springform/paiform eller i porsjoner som f.eks muffins.

Skrell squashen, ikke bruk kjernen – Skiv opp i passende små biter.

Fordel squashen utover som du vil, strø over godt med tagatesse og kanel.

Stek på midterste rille i ca 20-25 minutter på 170 grader.

den skal være fast i midten så se an steketiden litt.

Tips! Muffins trenger noe mindre steketid.

 

Server lun som den er eller med vaniljeis/krem. 

 

Nydelig høstkos <3

7 kommentarer

Siste innlegg