Wow – say no more (!!)
Det her smaker faktisk hjemmelaget pizza som jeg spiste hele barndommen.
Disse snurrene er en suksess faktisk, utrolig nok laget de 2 ganger på 1 døgn.
Dette trenger du:
Bunn:
200 g mozarella revet
90 g kremost naturell
1 egg
60 g mandelmel
100 g sesammel
1 ss psyllium/fiberhusk
1 ts salt
2 ts oregano
1 ss mykt smør
Fyll:
400-600 g kjøttdeig
1 gul løk
4 ss tomatpuré
4 ss sukkerfri ketchup
2 ss pizzakrydder (oregano, basilikum, rosmarin, timian og lign)
3 ts pepper
3 ts hvitløkspulver
4-5 ts oregano
Salt
Natreen/annen søtning
Ost til fyllet ( bruker ca 100 g mozarella og 100 g hvitost)
Slik gjør du det:
Lag gjerne fyllet først, siden deigen tar såpass kort tid.
Stek kjøttdeigen i olje halvferdig, krydre litt underveis.
Kutt løk i småbiter å tilsett.
Stek kjøttdeigen ferdig å bland inn tomatpuré og sukkerfri ketchup.
Smak til med krydderet, står bare ca-mål her på hvor mye.
Bruker du kjøttdeig uten salt og vann så bør du nok salte litt ekstra.
Smak til med krydder – viktig at det skal smake litt.
Nøytraliser smaken med f.eks flytende natreen – toppen over i’en på et godt pizzafyll.
Trekk fyllet fra plata å lag deigen.
Bland alle de tørre ingrediensene å finn frem egg og smør.
Finn en bolle som tåler høy varme å ha mozarella og naturell kremost i mikroen i ca 1 minutt. Følg med slik at det ikke brenner seg.
Her må du være ganske rask, du må blande inn alle ingrediensene sammen mens osten er varm enda.
Kna godt sammen til en fast deig å bland godt.
Kjevle deigen så flat du får til uten at den blir gjennomsiktig.
Fordel fyllet utover å strø over godt med ost å rull sammen.
Del opp i ca 1-1/2 cm brede biter.
Anbefaler å steke de i springform med bakepapir i bunnen, da de kan flyte nokså mye utover. Legg de fordelt utover – helst ikke helt tett sammen.
Stek på midterste rille på 225°c og varmluft i 20-25 minutter.
Gled deg!!
Totalt 24 karbohydrater i hele 🙂
Ser helt nydelig ut!! 😀
Kan de fryses?
Silje Viken Skarlund: hei, ja absolutt 😉
Victoria Larsen: takk:)
Jeg har ikke mikro 🙁 tips til en annen metode?
Aina: hmm. Du kan prøve vannbad :))
24 karbs i hele “formen”/deigen eller 24 karbs i en pizzabolle? 🙂
Cassandra: hele formen;)
knallgod pizza, og den minner meg også om pizza fra barndommen da bunnen skulle være tykk 😉 jeg prøvde meg på å halvere bunnoppskriften, skjevlet ut som vanlig pizzadeig, stekte den litt for så å ta fyllet på og stekte til osten smeltet, knallgod!!!!
Anonym: så bra!! Ælske virkelig den Oppskrifta;)
En av mine favoritter, med salat og rømmedressing til… mmmm
Anonym: herlig:)))
Hvor mange blir det omtrent?
Veldig god. Stekte den som en vanlig pizza. Stappings her nå😬👍
Takk for god oppskrift😘
Bruker mandler du maler selv eller fettredusert?