Å bare tilsette litt hav/flaksalt i karamellene gjør de enda bedre for de som liker salt karamell.
Dette trenger du:
(Ca 50 stk)
1 1/2 dl kremfløte
3 ss tagatesse
100 g fibersirup gold
60 g fibersirup clear
1/4 ts vaniljepulver
40 g smør
4 klyper havsalt/flaksalt
Slik gjør du det:
Ha alle ingrediensene unntatt saltet i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.
Rør underveis å sjekke konsistensen.
Tilsett saltet på slutten av koketiden.
Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 10 minutter på 800 w.
Variere fra mikro til mikro.
Desto lengre koketid desto stivere karamell.
Om du ønsker kan du lage i kjele, det vil ta noe lengre tid.
Tilsett alle ingrediensene unntatt saltet i kjelen, å rør godt – kok på svak varme til den tykner. Tilsett saltet helt på slutten å rør inn.
Fordel utover i former, bakepapirkledd form og lignende.
Sett kjølig, å om en liten halvtime har du nydelige karameller.
Sløyf saltet om du ønsker vanlige.
så gode ut:)
Ser helt nydelig ut!!
Koss får du te dæm sånn?
Anonym: har dem i silikonform
Nå har jeg laget disse 3 ganger, og er seriøst besatt!! De er så sinnsykt gode!!
takk for at du deler oppskriftene dine 
Therese Tez Larsen: så artig! Dem e helt fantastiske ????
Kan man bruke bare fibersirup gold eller har det noe å si for smaken å bruke begge deler?
Nina: du kan prøve, men heller ta litt mindre
Hvor mye karb blir det i hele oppskriften?
Line: 10 ca pga fibersirupen:)
Laget de i dag. Herregud så gode


