Dette er alltid så godt, lagde idag på lavkarbovis å det var kjempegodt og ikke minst enkelt.
Dette trenger du:
(4-5 porsjoner)
4-600 g biffkjøtt/annet kjøtt
5-6 store sjampinjonger
1 liten paprika
1 stor gul løk
1 fedd hvitløk
3 ss tomatpuré
1 1/2 dl vann
1 buljongterning
2 1/2 dl créme fraiche
2 ts paprikapulver
2-3 ss smør
1 ts sennep
Litt søtning
Salt
Pepper
Slik gjør du det:
Kutt løk, hvitløk, sopp og paprika i passende store biter.
Å strimle kjøttet. – Det er mer lettvint å lage gryta når du har kuttet opp på forhånd.
Så tilsetter du smør i stekepanne å bruner kjøttet med løken. Helst i flere omganger.
Tilsett soppen å stek litt til slutt.
Finn frem en kjele å tilsett vann, buljong, creme fraiche og tomatpuréen.
Kok på svak varme, tilsett paprika sennep, paprikapulver og litt søtning. Smak til med salt og pepper.
Ønsker du brunere farge kan du bruke ørlite sukkerkulør. (Det ligger vel litt i navnet at det ikke er lavkarbo)
Tilsett kjøttet, løken og soppen – smak til igjen.
Anbefaler å ikke bruke pepperbiff, herre min juledag det ble litt vel sterkt.
Juster smaken etter eget ønske, det er viktig å ha litt søtt i for rundere smak.
Natreen flytende er ypperlig i småsmå mengder.
Jeg brukte pepperbiff ekstra mør av storfe, du kan fint bruke svin og andre kjøtttyper.
Serverte med sellerirotmos og smørdampet aspargesbønner.
Oppskrift på sellerirotmos finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1490296771_sellerirotmos.html
Denne lagde jeg igår, fantastisk god. Tusen takk for dine supre oppskrifter!!