Daim lavkarbo

Daim♡ 

Så godt som snacks å perfekt til daimkake. 

Det tar bare noen minutter å lage også.

 

Dette trenger du:

1 dl tagatesse 

15 g smør

2 ss hasselnøtter/mandler   (ristet i småbiter)

50 g sjokolade  (blanding av lys og mørk cloetta er den beste synes jeg

1 ts kokosfett

 

 

Slik gjør du det:

Smelt tagatesse med smør og nøtter på svak varme.  Det vil klumpe seg til å begynne med, men rør godt til det blir en flytende masse.

Du kan fint droppe mandler/hasselnøtter, men det gir en bedre smak:)

Kok forsiktig i et par minutter til massen blir gylden brun. Ikke kok for lenge å for sterk varme, det brennes lett.  

Fordel massen utover et bakepapir å bruk en pizzaskjærer for å dele opp i biter.

Avkjøl på bakepapiret. 

Når de er avkjølte knekker du opp i biter.  

Smelt sjokolade sammen med  kokosfett i et vannbad, dypp daimbitene i sjokolade å legg tilbake på bakepapiret. 

Når sjokoladen stivner er daimen ferdig.  

5 kommentarer
    1. Så helt nydelig ut 😃får vann i munnen🤤 hvor kjøper du disse sirup typene du bruker i flere oppskrifter og sjokoladene?

    2. Beate Mæhre: tusen takk 😉 helsekost/gymgrossisten og lign. Sjokoladen kjøpes på kiwi/rema/bunnpris bl.a. eller i Sverige, der e det halv pris:))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg