Daim♡
Så godt som snacks å perfekt til daimkake.
Det tar bare noen minutter å lage også.
Dette trenger du:
1 dl tagatesse
15 g smør
2 ss hasselnøtter/mandler (ristet i småbiter)
50 g sjokolade (blanding av lys og mørk cloetta er den beste synes jeg
1 ts kokosfett
Slik gjør du det:
Smelt tagatesse med smør og nøtter på svak varme. Det vil klumpe seg til å begynne med, men rør godt til det blir en flytende masse.
Du kan fint droppe mandler/hasselnøtter, men det gir en bedre smak:)
Kok forsiktig i et par minutter til massen blir gylden brun. Ikke kok for lenge å for sterk varme, det brennes lett.
Fordel massen utover et bakepapir å bruk en pizzaskjærer for å dele opp i biter.
Avkjøl på bakepapiret.
Når de er avkjølte knekker du opp i biter.
Smelt sjokolade sammen med kokosfett i et vannbad, dypp daimbitene i sjokolade å legg tilbake på bakepapiret.
Når sjokoladen stivner er daimen ferdig.
Ser veldig godt ut! 🙂
Victoria Larsen: takk:))
Så helt nydelig ut 😃får vann i munnen🤤 hvor kjøper du disse sirup typene du bruker i flere oppskrifter og sjokoladene?
Beate Mæhre: tusen takk 😉 helsekost/gymgrossisten og lign. Sjokoladen kjøpes på kiwi/rema/bunnpris bl.a. eller i Sverige, der e det halv pris:))
Utrolig godt. Smaker Daim💓
Kan du ta bilde av den sjokkolade eller legge link til? 😍