Dette er lykken i livet, verdens beste iskake med daim er blitt en lavkarbofavoritt.
Dette trenger du:
Bunn:
200 g mandler
4 eggehviter
1 ss smør
80 g tagatesse
Fyll:
4 eggeplommer
60 g tagatesse
3 dl fløte
1/4 ts vaniljepulver
Hjemmelaget daim
Oppskriften finner du her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1509029010_daim_lavkarbo.html
Slik gjør du det:
Lag daim på forhånd – det er faktisk fort gjort. Oppskriften ligger i link over.
Mal mandler med gammeldags kvern, å ikke i food prosessor.
Ikke bruk mandelmel for når du blander den med tagatesse får du en smak som minner om marsipan.
Skill eggeplommene fra eggehvitene.
Pisk eggehvitene stive i noen minutter før du tilsetter tagatesse.
Pisk ytterligere i 10 minutter til en stiv marengs.
Smelt smør å tilsett i marengsen sammen med malte mandler.
Stek på midterste rille i ca 30 minutter på 160 °c.
Mens kaka steker kan du lage fyllet.
Pisk eggeplommene med tagatesse og vanilje til en luftig eggedosis.
Ta til sides å pisk en stiv krem.
Bland forsiktig sammen.
Hakk daim i mindre biter å bland 2/3 av daimen i fyllet.
Sett kjølig til kaka er helt avkjølt.
Skjær løs kaka fra springforma. Å velv den over på et serveringsfat, ta bort bakepapiret.
Sett ringen til springforma på plass over kaka på fatet igjen.
Ha over fyllet, å strø over resten av daimen over kaka å sett i fryseren.
La den stå i fryseren i minst 4 timer.
Så nydelig denne så ut! 🙂
Victoria Larsen: takk;)
Ser nydelig ut! Men lenken til Daim-oppskrift virker ikke, kan du hjelpe?
Heisann. Dette er fordi at gamle blogg.no har byttet plattform. Så ingen gamle linker funker. Beklager dette. Enkelte er å Google “daim meglerfru1”