Daimkake Lavkarbo

Dette er lykken i livet, verdens beste iskake med daim er blitt en lavkarbofavoritt.

 

Dette trenger du:

Bunn:

200 g mandler 

4 eggehviter 

1 ss smør 

80 g tagatesse 

 

Fyll:

4 eggeplommer 

60 g tagatesse 

3 dl fløte

1/4 ts vaniljepulver 

 

Hjemmelaget daim 

Oppskriften finner du her:

 

http://m.meglerfru1.blogg.no/1509029010_daim_lavkarbo.html

Slik gjør du det:

Lag daim på forhånd  – det er faktisk fort gjort.  Oppskriften ligger i link over.

Mal mandler med gammeldags kvern, å ikke i food prosessor. 

Ikke bruk mandelmel for når du blander den med tagatesse får du en smak som minner om marsipan. 

 

Skill eggeplommene fra eggehvitene.

Pisk eggehvitene stive i noen minutter før du  tilsetter tagatesse. 

Pisk ytterligere i 10 minutter til en stiv marengs. 

Smelt smør å tilsett i marengsen sammen med malte mandler.  

Stek på midterste rille i ca 30 minutter på 160 °c.

 

Mens kaka steker kan du lage fyllet.

Pisk eggeplommene med tagatesse og vanilje til en luftig eggedosis. 

Ta til sides å pisk en stiv krem. 

Bland forsiktig sammen.  

Hakk daim i mindre biter å bland  2/3 av daimen i  fyllet. 

Sett kjølig til kaka er helt avkjølt.  

Skjær løs kaka fra springforma. Å velv den over på et serveringsfat, ta bort bakepapiret. 

Sett ringen til springforma på plass over kaka på fatet igjen. 

Ha over fyllet, å strø over resten av daimen over kaka å sett i fryseren.  

La den stå i fryseren i minst 4 timer. 

 

 

4 kommentarer
      1. Heisann. Dette er fordi at gamle blogg.no har byttet plattform. Så ingen gamle linker funker. Beklager dette. Enkelte er å Google “daim meglerfru1”

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg