Omg dette var helt fantastisk godt!
Nesten som snickers, bare fyldigere og mykere karamell.
Dette trenger du:
Bunn:
180 g peanøtter
30 g mandelmel
30 g smør
25 g fibersirup clear
Karamellfudge:
50 g fibersirup gold
30 g fibersirup clear
1 1/2 ss tagatesse/annen søtning
1/4 ts vaniljepulver
0,75 dl Kremfløte
30 g smør
45 g kremost naturell
Sjokolade
Kokosfett
Slik gjør du det:
Kjør peanøtter i en food prosessor eller lignende til peanøttene er knuste.
Ikke kjør for lenge, da får du peanøttsmør.
Om du bruker mandler kan du kjøre de sammen med peanøttene.
Smelt smør og fibersirup på svak varme, bland godt i peanøttene og mandlene.
Finn frem et bakepapir å legg i en form, dette er en liten porsjon så ca 15×20 cm form er nok.
Klem massen godt og hardt ned i forma slik at den blir så kompakt som mulig.
Sett kjølig mens du lager karamellen.
Ha smør, tagatesse, kremfløte, vaniljepulver, fibersirup clear og fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme.
Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn på svak varme i +/÷ 12 minutter. Stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.
Hvis man skal koke i kjele må man beregne litt tid. Minimum 30 minutter på middels varme, rør av og til. Desto lengre man koker desto hardere konsistens.
Når karamellen er så tykk at den bobler godt når den er tatt ut av mikro/av plata er den ferdig.
Ha kremost i karamellen å rør godt inn.
Fordel karamellen utover peanøttbunnen å sett kjølig igjen.
Etter den har stått kjølig en stund deler du opp i ønsket biter i forma å setter i fryseren i ca 1 time.
Ha skokolade og litt kokosfett en bolle å smelt i vannbad. Ta ut fra fryseren å hell sjokolade over, sett kjølig igjen en liten stund så er de ferdige.
wow…det så nydelig ut♥ Fikk lyst å prøve
Ser kjempe godt ut!! 🙂
CamyReed: takk 😉
Victoria Larsen: ;))