Peanøtt Karamell Fudge-bar Lavkarbo

 

Omg dette var helt fantastisk godt! 

Nesten som snickers, bare fyldigere og mykere karamell.  

 

Dette trenger du:

Bunn:

180 g peanøtter 

30 g mandelmel

30 g smør

25 g fibersirup clear

 

Karamellfudge:

50 g fibersirup gold

30 g fibersirup clear

1 1/2 ss tagatesse/annen søtning

1/4 ts vaniljepulver

0,75 dl Kremfløte

30 g smør

45 g kremost naturell 

 

Sjokolade 

Kokosfett

 

Slik gjør du det:

Kjør peanøtter i en food prosessor eller lignende til peanøttene er knuste.

Ikke kjør for lenge, da får du peanøttsmør. 

Om du bruker mandler kan du kjøre de sammen med peanøttene. 

Smelt smør og fibersirup på svak varme, bland godt i peanøttene og mandlene. 

Finn frem et bakepapir å legg i en form, dette er en liten porsjon så ca 15×20 cm form er nok.

Klem massen godt og hardt ned i forma slik at den blir så kompakt som mulig.  

Sett kjølig mens du lager karamellen.

Ha smør, tagatesse, kremfløte, vaniljepulver, fibersirup clear og fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme.

 Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn på svak varme i +/÷ 12 minutter. Stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.

Hvis man skal koke i kjele må man beregne litt tid. Minimum 30 minutter på middels varme, rør av og til. Desto lengre man koker desto hardere konsistens.

Når karamellen er så tykk at den bobler godt når den er tatt ut av mikro/av plata er den ferdig. 

Ha kremost i karamellen å rør godt inn. 

Fordel karamellen utover peanøttbunnen å sett kjølig igjen. 

Etter den har stått kjølig en stund deler du opp i ønsket biter i forma å setter i fryseren i ca 1 time. 

Ha skokolade og litt kokosfett  en bolle å smelt i vannbad.  Ta ut fra fryseren å hell sjokolade over, sett kjølig igjen en liten stund så er de ferdige.

4 kommentarer

Siste innlegg