Fikk spørsmål fra ei venninne om å prøvelage serinakaker som var lavkarbovennlige. Dessverre ble ikke smaken deretter da hvetemel er veldig vanskelig å erstatte. Men resulatet ble 14 seige kjeks som smakte kjempegodt.
Dette trenger du:
60 g mandelmel
20 g sesammel
15 g kokosmel (kan sløyfes å bruke 20 g ekstra mandelmel)
2 ts psyllium/ fiberhusk
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver/ 1/4 vaniljestang
65 g tagatesse
60 g mykt smør
1 lite egg
1 neve mandler
Slik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene bortsett fra mandlene i en bolle. Ta av mesteparten eggehviten å ta til sides.
Tilsett mykt smør å gni inn i de tørre ingrediensene, så tilsetter du eggeplommen og litt av hviten.
Smuldre alt sammen til en fast deig.
Sett ovnen på 170°c.
Rull ut en pølse, del opp i passende biter å rull små boller.
Sett de små bollene på et stekebrett, så tar du frem en gaffel å klemmer de flate.
Hakk opp mandlene i små biter, pisk sammen eggehviten.
Pensle med eggehvite å strø mandler over.
Stek på midterste rille i ca 10 minutter å avkjøl på rist til de er helt kalde.
Oppbevares i tett boks.
Di såg vertfall kjempe god ut! Ønsker deg ein fin dag!