Serinakaker Lavkarbo

 

Fikk spørsmål fra ei venninne om å prøvelage serinakaker som var lavkarbovennlige. Dessverre ble ikke smaken deretter da hvetemel er veldig vanskelig å erstatte. Men resulatet ble 14 seige kjeks som smakte kjempegodt. 

 

Dette trenger du:

60 g mandelmel 

20 g sesammel 

15 g kokosmel (kan sløyfes å bruke 20 g ekstra mandelmel)

2 ts psyllium/ fiberhusk 

1/2 ts bakepulver 

1/2 ts vaniljepulver/ 1/4 vaniljestang 

65 g tagatesse 

60 g mykt smør

1 lite egg 

1 neve mandler 

 

Slik gjør du det:

Bland alle de tørre ingrediensene bortsett fra mandlene i en bolle. Ta av mesteparten eggehviten å ta til sides. 

Tilsett mykt smør å gni inn i de tørre ingrediensene, så tilsetter du eggeplommen og litt av hviten. 

Smuldre alt sammen til en fast deig. 

Sett ovnen på 170°c. 

Rull ut en pølse, del opp i passende biter å rull små boller. 

Sett de små bollene på et stekebrett, så tar du frem en gaffel å klemmer de flate. 

Hakk opp mandlene i små biter, pisk sammen eggehviten. 

Pensle med eggehvite å strø mandler over. 

Stek på midterste rille i ca 10 minutter å avkjøl på rist til de er helt kalde. 

Oppbevares i tett boks. 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg