Pepperkaker Lavkarbo

 

Julen er reddet!!

Her skal du få oppskriften på en meget god variant av pepperkaker, siden det hører med til jul for de fleste 😉

Dette trenger du:

6 ss tagatesse
6 ss sukrinsirup caramel

4 ss sukrinsirup gold

1 ts natron

3 ts nellik

1/2 ts ingefær

1/2 ts pepper

3 ts kanel

100 g mykt smør

Ca 500 g mandelmel

1-2 ss psyllium

1 dl  fløte

2 hele egg

Slik gjør du det:

Smelt tagatesse og sirup på svak varme til massen er helt flytende.
Tilsett krydderet og natron i blandingen.

Tilsett smør i blandingen å rør dette godt sammen!
Tilsett  egg og fløten.

Ha i litt og litt mandelmel og psyllium, kna godt til en fast deig. Her er det ikke et nøyaktig mål på mandelmel, men du må beregne en god del.

Sett deigen i kjøleskapet i minst noen timer, helst til neste dag. Desto kaldere deigen er desto bedre å jobbe med!

Legg deigen oppå et bakepapir og et nytt papir oppå der igjen. Kjevle tynt til en passe stor deig. Stikk ut figurer rett på papiret å fjern deigen som er i rundt.

Stek på 160°c i ca 7-8 minutter på midterste rille.
Vær obs på at det kan variere litt hvor lenge de står i. Er deigen tynn blir de sprøere men fortere brent.

Sukkerfri Samarties kjøpes på helsekost, merket Sweet Switch.

Icing til pynting:

1 eggehvite

70 g tagatesse

Pisk sammen i 10 minutter å ha over i sprøytepose/lign.

 

4,5 karbohydrater pr 100 g rå deig

10 kommentarer

Siste innlegg