Marsipankake Lavkarbo

 

Mmmm, hjemmelaget marsipan er så godt, det ble marsipan til farsdagen idag.  ♡

 

Dette trenger du:

Bunn:

6 egg 

8 ss tagatesse 

8 ts Johannesbrødkjernemel

2 ss mandelmel 

 

Fyll:

100 g bringebær 

2 ss tagatesse 

2 dl fløte 

 

Marsipan:

2 eggehviter 

1 1/2 dl tagatesse 

Mandelmel

Mandeldråper

 

 

Slik gjør du det:

Pisk eggedosis luftig, rundt 5-10 minutter.

Sikt inn resterende ingrediensene å bland forsiktig inn.

Fordel utover ei form på ca 24 cm. 

Stek på midterste rille i ca 25 minutter på 170 °c.

Når kaka er ferdigstekt skrur du av varmen, setter opp døra å lar kaka stå til avkjøling i ovnen.

 

Mens kaka avkjøles kan du lage fyllet og marsipanen. 

 

Fyll:

Ha 100 g fryst bringebær i en kjele sammen med tagatesse, gi det et kjapt oppkok.

Trekk til sides å avkjøl.

Pisk krem å vend inn den avkjølte bringebæra i kremen å sett til sides.

 

Dynk kaka og spesielt kantene med litt fløte.

 

Marsipan:

Ha tagatesse og eggehvite i en bolle, kok opp litt vann i en kjele å sett til sides –

sett bollen med eggehvite og tagatesse i vannbad slik at tagatessen smelter sammen med eggehviten.

Tilsett mandeldråper om ønskelig, jeg brukte ca 7 dråper.

Ha i mandelmel, nøyaktig hvor mye vet jeg dessverre ikke, prøv deg frem slik at det blir en fast men ikke tørr deig.

Ha marsipanen i plastikk å sett kjølig i noen minutter.

Fordel bringebærkremen på kaka.

 

Finn frem to bakepapir, legg det ene på benken.

Legg marsipanen i en klump midt på bakepapiret å legg det andre oppå marsipanen igjen.

Kjevle tynt å litt større enn selve kaka, ta av det øverste bakepapiret å ha over kaka. 

3 kommentarer

    1. Åh det ser jo så flott ut! Den kaka håper jeg dere virkelig kosa dere med ;). Jeg har allergi mot at ting skal være innviklet og rare ting jeg ikke får tak i – i vanlig butikk….
      Jeg må gå ned en del kilo, så jeg må lese litt om dette med lavkarbo! Men vanskelig når jeg har 4-5 andre her som skal ha mat også. Stå på flinka!
      Ønsker deg en fin fin kveld videre 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg