Mmmm, hjemmelaget marsipan er så godt, det ble marsipan til farsdagen idag. ♡
Dette trenger du:
Bunn:
6 egg
8 ss tagatesse
8 ts Johannesbrødkjernemel
2 ss mandelmel
Fyll:
100 g bringebær
2 ss tagatesse
2 dl fløte
Marsipan:
2 eggehviter
1 1/2 dl tagatesse
Mandelmel
Mandeldråper
Slik gjør du det:
Pisk eggedosis luftig, rundt 5-10 minutter.
Sikt inn resterende ingrediensene å bland forsiktig inn.
Fordel utover ei form på ca 24 cm.
Stek på midterste rille i ca 25 minutter på 170 °c.
Når kaka er ferdigstekt skrur du av varmen, setter opp døra å lar kaka stå til avkjøling i ovnen.
Mens kaka avkjøles kan du lage fyllet og marsipanen.
Fyll:
Ha 100 g fryst bringebær i en kjele sammen med tagatesse, gi det et kjapt oppkok.
Trekk til sides å avkjøl.
Pisk krem å vend inn den avkjølte bringebæra i kremen å sett til sides.
Dynk kaka og spesielt kantene med litt fløte.
Marsipan:
Ha tagatesse og eggehvite i en bolle, kok opp litt vann i en kjele å sett til sides –
sett bollen med eggehvite og tagatesse i vannbad slik at tagatessen smelter sammen med eggehviten.
Tilsett mandeldråper om ønskelig, jeg brukte ca 7 dråper.
Ha i mandelmel, nøyaktig hvor mye vet jeg dessverre ikke, prøv deg frem slik at det blir en fast men ikke tørr deig.
Ha marsipanen i plastikk å sett kjølig i noen minutter.
Fordel bringebærkremen på kaka.
Finn frem to bakepapir, legg det ene på benken.
Legg marsipanen i en klump midt på bakepapiret å legg det andre oppå marsipanen igjen.
Kjevle tynt å litt større enn selve kaka, ta av det øverste bakepapiret å ha over kaka.
Åh det ser jo så flott ut! Den kaka håper jeg dere virkelig kosa dere med ;). Jeg har allergi mot at ting skal være innviklet og rare ting jeg ikke får tak i – i vanlig butikk….
Jeg må gå ned en del kilo, så jeg må lese litt om dette med lavkarbo! Men vanskelig når jeg har 4-5 andre her som skal ha mat også. Stå på flinka!
Ønsker deg en fin fin kveld videre
Det så veldig godt ut
Utrolig mye godt du lager