Rullepavlova Lavkarbo

 

Dette her er en fantastisk kombinasjon av seigt, saftig, syrlig og søtt.

Fikk spørsmål fra ei om å prøve å lage en dessert hun spiste i  New Zealand, da det ikke er helt optimalt med ananas i så brukte jeg bringebær.  Du kan fint bruke jordbær, blåbær, multer osv. 

 

Dette trenger du:

4 eggehviter 

40 g sukrin 

80 g tagatesse 

1 ts edikk

 

Fyll:

Kremfløte 

Syltetøy/bær

Noen dråper søtning

 

Slik gjør du det:

Skill eggehvitene fra eggeplommene forsiktig, pass på at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med hviten. 

Sørg for at visp, hender, bolle og lign er fritt for fett. 

Pisk eggehvitene alene i ca 3 minutter, ha i litt og litt søtning å pisk ytterligere 5 minutter, tilsett edikk å pisk i ca 5 minutter til. 

Stek på nederste rille på 110 °c og varmluft i 80 minutter. 

Etter 80 minutter skrur du av ovnen å setter døra på gløtt å lar pavlovaen stå til den er helt avkjølt. 

Denne er ikke sprø og luftig som vanlig pavlova, men seig og saftig.  

 

Skjær løs pavlovaen fra bakepapiret å pisk krem å fyll med ønsket fyll og rull sammen å server. 

 

I selve bunnen er det kun 0,2 karbohydrater 

3 kommentarer
    1. Hei.
      Først må jeg si EEEELSKER blogg og instan din☺☺☺
      kan denne bunden ligge tørt flere dager slik en marengsbunn kan? til en pavlova? sånn hvis mann vil bake litt i forkant.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg