Mm, disse hører med til julebaksten for min del, ingenting blir nøyaktig det samme som med hvetemel – men det smaker godt å det er det viktigste.
Sønnen min på 2 spiser disse som “kjekse” å syns de er kjempegode.
Pga dietten hans er det ingenting å få kjøpt han kan spise, så det er kjekt å lage selv.
Dette trenger du:
(1 brett)
100 g mandelmel
30 g kokosmel
90 g tagatesse
90 g mykt smør
1/2 ts vaniljepulver
10 g psyllium/fiberhusk
10 g kakaopulver
Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene unntatt kakaopulveret godt sammen, kna til en fast deig.
Del deigen i 2, bland inn kakaopulver i den ene deigen å bland godt inn.
Legg deigene i plastikk å ha i kjøleskap i minst 1 time.
Når den har stått kjølig deler du deigen i 4 like store biter.
Lag pølser, det er en litt vanskelig deig å jobbe med så det jeg gjør er å legge en klump på
benken å klemmer ned i benken mens jeg ordner en form for pølse.
Gjør det samme med alle fire, å lager annenhver mørk og lys.
Skjær opp ca 1/2 cm tykke biter å fordel på et brett med litt mellomrom mellom hver.
Stek på midterste rille i ca 7 minutter på 160 grader – Vær obs på at de blir fort mørke, så følg med dem.
Avkjøl på rist, de er veldig myke når de kommer ut av ovnen.
Oppbevares i en tett boks.