Sjakkruter lavkarbo

 

Mm, disse hører med til julebaksten for min del, ingenting blir nøyaktig det samme som med hvetemel – men det smaker godt å det er det viktigste.  

Sønnen min på 2 spiser disse som “kjekse” å syns de er kjempegode.

Pga dietten hans er det ingenting å få kjøpt han kan spise, så det er kjekt å lage selv. 

 

Dette trenger du:

(1 brett)

100 g mandelmel 

30 g kokosmel 

90 g tagatesse 

90 g mykt smør

1/2 ts vaniljepulver 

10 g psyllium/fiberhusk

10 g kakaopulver

 

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene unntatt kakaopulveret godt sammen, kna til en fast deig. 

Del deigen i 2, bland inn kakaopulver i den ene deigen å bland godt inn. 

Legg deigene i plastikk å ha i kjøleskap i minst 1 time.  

Når den har stått kjølig deler du deigen i 4 like store biter. 

Lag pølser, det er en litt vanskelig deig å jobbe med så det jeg gjør er å legge en klump på

benken å klemmer ned i benken mens jeg ordner en form for pølse.

Gjør det samme med alle fire, å lager annenhver mørk og lys.

Skjær opp ca 1/2 cm tykke biter å fordel på et brett med litt mellomrom mellom hver. 

Stek på midterste rille i ca 7 minutter på 160 grader – Vær obs på at de blir fort mørke, så følg med dem.

Avkjøl på rist, de er veldig myke når de kommer ut av ovnen. 

Oppbevares i en tett boks.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg