Det her er min versjon av Sarah Bernhardt å den kommer du sent til å glemme!
Dette trenger du:
(Liten porsjon)
Bunn:
150 g malte mandler
3 små eggehviter
80 g tagatesse
1 ts smør
Sjokoladekrem
100 g romtemperert smør
80 g tagatesse
3 eggeplommer
1/2 ts vaniljepulver
2 ss kakao
Sjokoladetrekk:
100 g sukkerfri sjokolade
2 ts delfiafett/smør
Slik gjør du det:
Start med å skille eggehvitene fra plommene.
Pass på slik at du ikke får plomme blandet i hviten, da blir resultatet mislykket.
Anbefaler å dele eggene i 2 glass, dumt å må bruke mye egg/vaske unødvendig for litt plomme i.
Pisk eggehvite til skum, så tilsetter du litt og litt Tagatesse.
Ha mandler i en food prosessor eller bruk en gammeldags mandelkvern.
Dette kan du gjøre mens marengsen piskes stiv.
Pisk til en stiv marengs, ca 5-7 minutter.
Smelt smøret å tilsett med mandlene i marengsen, bland godt, men forsiktig.
Jeg brukte sprøytepose å lagde topper – porsjoner med kake.
Du kan også bre utover en kledd plate med bakepapir å lage en større kake.
Stek på midterste rille på 160°c i ca 20 minutter.
Mens kaka steker lager du sjokoladekremen.
Pisk romtemperert smør med Tagatesse, pisk til en hvit og jevn masse. Pisk en god stund slik at tagatessen blir så oppløst som mulig.
Tilsett eggeplommene å pisk litt til før du tilsetter kakaopulver og vanilje.
Obs!! Kaka må være helt avkjølt før du har på sjokoladekremen.
Tok krem i sprøytepose å hadde på halvparten av kakene, å la de resterende over hver sin sjokoladefylte kake.
Sjokoladetrekk:
Smelt sjokolade og delfiafett/smør i et vannbad, fordel jevnt over kakene.
Når sjokoladetrekket er stivnet er de klare for servering.
Oppbevares kjølig i en tett boks.
Ser kjempe godt ut! 😀
Kan du erstatte tagatesse med noe?😊
De ser fantastisk gode ut 🙂
Tåler de å bli fryst?
Annie: anbefaler ikke det pga smaken;/
Har kun egg i str M/L. Bør eg bruke berre 2 eggehviter då?
Bjørg: ja se an str litt:)
Marit: har dessverre ikke prøvd.
Hei,
Jeg ønsker å lage en langpanneversjon av denne. Har du en anbefaling spesielt ift. mengde Tagatesse/Finesse Bakesukker? Jeg tror ikke jeg kan bare gange opp, ser ut til å bli alt for mye søtstoff (og dermed magevondt!). 🙂
Gleder meg til å teste denne! 🙂