Sarah Bernhardt Lavkarbo

 

Det her er min versjon av Sarah Bernhardt å den kommer du sent til å glemme!

 

Dette trenger du:

(Liten porsjon)

 

Bunn:

150 g malte mandler 

3 små eggehviter 

80 g tagatesse 

1 ts smør 

 

Sjokoladekrem

100 g  romtemperert smør

80 g tagatesse 

3 eggeplommer 

1/2 ts vaniljepulver 

2 ss kakao

 

Sjokoladetrekk:

100 g sukkerfri sjokolade 

2 ts delfiafett/smør 

 

 

Slik gjør du det:

Start med å skille eggehvitene fra plommene.

Pass på slik at du ikke får plomme blandet i hviten, da blir resultatet mislykket. 

Anbefaler å dele eggene i 2 glass, dumt å må bruke mye egg/vaske unødvendig for litt plomme i. 

Pisk eggehvite til skum, så tilsetter du litt og litt Tagatesse.

Ha mandler i en food prosessor eller bruk en gammeldags mandelkvern.

Dette kan du gjøre mens marengsen piskes stiv.

Pisk til en stiv marengs,  ca 5-7 minutter. 

Smelt smøret å tilsett med mandlene i marengsen, bland godt, men forsiktig. 

 

Jeg brukte sprøytepose å lagde topper – porsjoner med kake. 

Du kan også bre utover en kledd plate med bakepapir å lage en større kake.

Stek på midterste rille på 160°c i ca 20 minutter.

 

Mens kaka steker lager du sjokoladekremen.

Pisk romtemperert smør med Tagatesse, pisk til en hvit og jevn masse. Pisk en god stund slik at tagatessen blir så oppløst som mulig.

Tilsett eggeplommene å pisk litt til før du tilsetter kakaopulver og vanilje.

 

Obs!! Kaka må være helt avkjølt før du har på sjokoladekremen. 

Tok krem i sprøytepose å hadde på halvparten av kakene, å la de resterende over hver sin sjokoladefylte kake. 

 

Sjokoladetrekk:

Smelt sjokolade og delfiafett/smør i et vannbad, fordel jevnt over kakene. 

Når sjokoladetrekket er stivnet er de klare for servering.

Oppbevares kjølig i en tett boks.

 

7 kommentarer

Siste innlegg