Smultringer Lavkarbo

 

Yes!! Dette er helt magisk.

Lavkarbosmultringer ♡

 

Dette trenger du:

2 hele egg + 1 eggeplomme 

160 g tagatesse 

2 1/2 dl seterrømme 

1/2 dl kremfløte 

5 ts kardemomme 

300 g mandelmel 

50 g sesammel 

4 ss fiberhusk 

 

Smør til utbaking 

Smult til steking 

 

Slik gjør du det:

Pisk en luftig eggedosis, rør inn rømme og fløte. 

Bland sammen de tørre ingrediensene å sikt inn. 

Kan deigen godt sammen.

Sett i kjøleskapet minst 4-5 timer eller aller helst til dagen etter. 

Antallet kardemomme stemmer, det virker mye men det er for å døyve mandel og sesamsmaken.

Ta litt smør å gni inn fingrene for å bake ut ringene.

Har du utstikker kan du også benytte deg av den. 

Deigen er litt mer klissete enn vanlig deig, men smøret funker kjempefint til å få trillet ut tynne pølser til smultringene.

Det er smart å “lage-på -vei” ringene å legg på benken/plate før du begynner med smult. At du har ferdige ringer klare.

Varm forsiktig opp smulten, bruk ei tresleiv for å sjekke om smulten er varm nok. 

Bobler det lett rundt treverket er smulten klar.

Pass på hele tiden, husk tagatesse tåler mindre varme enn sukker – så pass på at de ikke stekes for mye. 

Snu dem når de er gyldenbrune. La de avkjøles på et bakepapir. 

 

Tips!

Ha et lokk ved din side når du jobber med smult, det kan oppstå brann.

Disse er velegnet til å fryses.  

Du kan erstatte sesammel med kokosmel 

 

Lykke til ♡ 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg