Snart 2 år på lavkarbo å har ikke tenkt over at denne herligheten kan lages sukkerfri før nå.
Det blir absolutt ikke siste gang!
Dette trenger du :
Karamell:
1 1/2 dl kremfløte
50 g Tagatesse
1/2 ts vaniljepulver
60 g fibersirup clear
100 g fibersirup gold
50 g smør
Ca 20 ristet Hasselnøtter
Sjokoladekrem:
70 g sukkerfri sjokolade
1 eggeplomme
1/4 dl kremfløte
Slik gjør du det:
Det du burde starte med er å riste hasselnøttene – ha hasselnøttene på et bakepapir å Stek i ovnen på midterste rille på 150°c i ca 20 minutter.
Mens hasselnøttene står i ovnen kan du lage karamellen.
Karamell:
Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.
Rør underveis å sjekke konsistensen.
Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 11 minutter på 650 w.
Variere fra mikro til mikro.
Desto lengre koketid desto stivere karamell.
Om du ønsker kan du lage i kjele, det vil ta noe lengre tid.
Tilsett alle ingrediensene å rør godt – kok på svak varme til den tykner.
Finn frem ønsket former å lage toffifee i, gni av skallet av nøttene å ha 1-2 nøtter i hver form.
Hell karamell over så nøttene blir dekt å sett i kjøleskapet en stund til karamellen stivner.
Sjokoladekremen:
Ha sukkerfri sjokolade i en bolle å smelt i et vannbad.
Når sjokoladen er smeltet tilsetter du eggeplomme og fløte å rører godt sammen.
Ha sjokoladekremen midt på karamellen å sett kjølig igjen en stund til.
Tips!
Bruk gjerne sukkerfri Cloetta sjokolade. De er meget gode på smak.
Ser helt nydelig ut! 😀
Hjelp, skal lage lussekatter nå, og har ingen oppskrift fra deg, hvordan skal det gå?😋
Mia: oiii… Det har æ glemt å publisere..
Fant en svensk oppskrift jeg, men dine så veldig gode ut på instagram! Håper mine (som er i ovnen nå) blir gode 🤗