Ferrero Rocher Lavkarbo

 

O h  M y  G o d

 

Dette var altså så godt!! Ferreo Rocher er så godt, men finnes dessverre lite sånt uten sukker.

Her får du en enkel og god oppskrift på sukkerfri FR.

 

INGREDIENSER

(25 stk)

150 gram hasselnøtter 

230 gram sukkerfri sjokolade

2 spiseskjeer Tagatesse

2 desiliter kremfløte

1 eggeplomme

30 gram smør

 

25 hasselnøtter ekstra (skal være inni)

 

100 gram hasselnøtter til å rulle kulene i 

100 gram sukkerfri sjokolade til dypping av kulene 

 

TILBEREDNING

Sett ovnen på 140 grader, finn frem en stekeplate og et bakepapir å fordel hasselnøttene utover brettet.

Rist hasselnøttene i ca 20 minutter midt i ovnen.

Når de er ferdige kan du la de avkjøles litt å så gnir du av skallet på nøttene, enten i hånden eller i et kjøkkenhåndkle.

Ta til sides 25 hasselnøtter som du skal ha i kulene, resten finhakker du eller tar i en food prosessor i noen sekunder.

Ikke ha de for lenge i food prosessorern for da blir det hasselnøttsmør. 

 

Finn frem en kjele å varm opp fløten forsiktig, tilsett 230 gram sukkerfri sjokolade og Tagatesse i fløten å trekk av plata.

Ikke kok opp med sjokolade i, da sjokolade tåler liten varme.

Tilsett smøret å rør inn til en smidig masse. 

 

Tilsett eggeplommen å rør godt inn, du kan sløyfe egget om du ikke tåler egg – men da må massen stå noen timer kaldt før du kan fortsette.

Rør inn 150 gram av de hakket hasselnøttene å sett den i kjøleskapet i en liten stund.

 

Finn frem en skje til å forme kulene i og et fat som du setter de på.

Form kuler med skjeen å putt en hel hasselnøtt i, rull den i hakket hasselnøtter å sett til sides, å slik fortsetter du.

Når du har formet og rullet kulene setter du de i fryseren i en liten stund. 

 

Smelt sjokolade i et vannbad med en liten dæsj kokosfett. 

Dypp kulene i smeltet sjokolade, å sett kjølig. 

 

Det er fint med gullformer til disse, det fås kjøpt på Panduoro og lignende butikker. 

Ha gjerne kulene over i former før servering.

 

Tips! Bruk gjerne Cloetta sukkerfri sjokolade, den smaker desidert best av de sukkerfrie sjokoladene jeg har smakt. 

Bland gjerne mørk og lys.

De fås kjøpt i enkelte matvarebutikker, men jeg kjøper de til halv pris i Sverige.

For de som bor i nærheten av Storlien, så kjøpes de til 18 kroner på EuroCash eller Coop Konsum. 

 

3 kommentarer
    1. Nettopp laget de, og ligger nå i fryser for nedkjøling. Er jo bare helt nydelige på smak, men… sitter med noen spørsmål nå i etterkant. Jeg er ikke en racer på kjøkkenet når det kommer til sjokolade og godis…og savner vel en mer presis oppskrift.
      Oppskriften sier det skal bli 25 stk, men da blir de store som elefanter, og en bit blir nærmest et lite måltid… Ikke skjønner jeg helt hvordan du da får plass i de små gullformene heller.. så, jeg laget de mindre da, men kom da i beit for hasselnøtter å putte i kulene. Hvor lenge er “en liten stund”? For en med liten erfaring på sjokoladefronten, så er sånt vanskelig å vite. Min blanding sto i kjøleskapet ca 1 time før det var mulig å forme noe som helst. På slutten av oppskrifta står det at en skal blande inn en dæsj kokosfett.. igjen er det vanskelig å vite hvor mye en dæsj er, for at det skal bli bra. Ellers må jeg bare si jeg er stor fan av bloggen din!

      1. Beklager så masse at oppskriften er dårlig beskrevet. Jeg kommer til å fjerne den å eventuell endre den. Det er så lenge siden jeg har laget dette. 🙁

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg