Kylling Satay med Peanøttsaus

 

Dette høres sikkert veldig merkelig ut, men det er så godt!!

Var på Sabrura å skulle spise sushi og bestilte buffet, etter å ha prøvd sushi så merket jeg raskt at det var noe jeg absolutt ikke likte, dessverre.

På buffeen hadde de også fritert fisk og scampi, kyllingspyd og salater.

Kyllingspydene var helt himmelske, tenkte wow dette må jeg lage selv og resultatet var perfekt!


 

INGREDIENSER

750 gram Kylling/kalkunfilet

Marinade:

1 1/2 desiliter glutenfri soyasaus

4 spiseskjeer olje

1 spiseskje revet fersk ingefær

4 teskjeer chilipulver

3 teskjeer koriandrerfrø malt

1 teskje pepper

1-2 teskjeer salt

2 hvitløksfedd

1 liten teskje natreen flytende/annen søtning

 

Peanøttsaus:

1 desiliter vann

2 spiseskjeer peanøttsmør (50 gram)

marinade

salt

 

 

TILBEREDNING

Start med å lag marinade – Finn frem en bolle å tilsett soyasaus, olje og så river du ingefær å blander i.

Så kutter du hvitløk i små biter eller bruker en hvitløkspresse å tilsetter.

Tilsett til slutt krydderet å smak til med natreen, salt og pepper. 

Renskjær kyllingen, å del opp i strimler på ca 1 cm i bredde og 3-4 cm i lengde.

Ha kyllingen i marinaden, å la den ligge en times tid. 

sil av overflødig marinade og ta til sides. 

Så lager du peanøttsausen.

 

Finn frem en food prosessor å tilsett 50 gram peanøtter å kjør peanøttene i et par minutter til du får peanøttsmør.

Ha 2 spiseskjeer peanøttsmør i en kjele med omtrent 1 desiliter vann, å kok forsiktig opp – Trekk fra plata.

Rør inn resterende av marinaden i peanøttblandingen å smak til med ekstra salt om ønskelig.

 

Stek kyllingen med 2 spisekjeer smør, etter en liten stund er det mye væske i stekepanna, sil av å tilsett i peanøttsausen å stek kyllingen ferdig.

Det er kjekt å bruke væska fra kyllingen i peanøttsausen, gir mer smak og kyllingen blir ikke kokt. 

 

Server med woket grønnsaker. 

 

WOK

sjampingjong

squash 

gulrot

rød løk

pastinakk

paprika 

purreløk 

med olje, salt, pepper og chiliflak. 

 

 

 

Tips!

 

Europris og Rusta har peanøtter med kun 5 karbohydrater per 100 gram, lave på karbo og kjempegode!

 

 

#lavkarbo #kylling #satay #peanøtter

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg