O m g
Dette trengte jeg virkelig i livet mitt!
Brukte oppskriften på salte kjeks til nachochips, en stor suksess.
Anbefaler å ha de ferdige på forhånd for at de skal bli sprøe nok.
Lager de å lar de stå åpent i en kurv eller i ei skål, de tørker ut å holder seg sprø.
INGREDIENSER
400 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder/hjemmelaget
1 desiliter vann
●
Kjeks:
1 egg
1 desiliter sesammel
1-2 spiseskjeer fiberhusk
1/2 desiliter sesamfrø
0,25 desiliter vann
1-2 spiseskjeer Olje
Salt
Litt søtning
Spisskummen
Oregano
●
Ost til topping
TILBEREDNING
Kjeks:
Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, smak til med salt og søtning.
Kna deigen godt sammen å ha litt olje på deigen når du er ferdigknadd.
‘Tilsett litt og litt olje når du blander.
Lag en pølse av deigen å del opp i like store biter.
Ta et bakepapir å legg den ferdigoppskjærte deigbiten på og ta et annet bakepapir over.
Bruk litt olje på begge bakepapirene slik at de ikke går i oppløsning og sitter fast i papiret.
Kjevle ut til ganske tynne kjekser, legg på en stekeplate med bakepapir på.
Pensle med vann, stikk noen hull med en gaffel og ha på ønsket krydder og litt salt.
Stek kjeksen på 170 grader på midterste rille i omtrent 12 minutter.
●
Stek kjøttdeigen nesten ferdig, tilsett krydder og vann, stek videre i et par minutter å trekk av plata.
Sett stekovnen på 220 grader og varmluft, finn frem en ildfast form å fordel kjøttdeigen utover forma.
Ha over litt ost på kjøttdeigen, kjeks, og ost igjen på toppen.
Bruker du flere oster som f.eks mozarella i tillegg til hvitost strør du over mozarella på slutten av steketiden.
Stek på midterste rille i omtrent 15 minutter til osten er helt smeltet.
●
Server med salat, rømme, guacamole og salsa.
Oppskrift på tacokrydder:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1515921087_tacokrydder_lavkarbo.html
Oppskrift på guacamole:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1506272537_enkel_guacamole.html
OMG! Har savnet dette
Tusen takk for at du deler så fantastiske oppskrifter og inspirasjon! 
SER jo helt nydelig ut!! NAM
Victoria Larsen: Tusen takk:)
Hjalmfrid: har savna det helt sykt my sjøl!
Tusen takk:)
Gleder meg til å prøve. Men
Skal vi dele opp deigen i antall chips? Eller gjøres dette etterpå