Nachos lavkarbo

 O m g 

Dette trengte jeg virkelig i livet mitt!

Brukte oppskriften på salte kjeks til nachochips, en stor suksess. 

Anbefaler å ha de ferdige på forhånd for at de skal bli sprøe nok.

Lager de å lar de stå åpent i en kurv eller i ei skål, de tørker ut å holder seg sprø.

 

INGREDIENSER 

 

400 gram kjøttdeig 

1 pose tacokrydder/hjemmelaget 

1 desiliter vann 

 

 

Kjeks:

1 egg

1 desiliter sesammel 

1-2 spiseskjeer fiberhusk 

1/2 desiliter sesamfrø 

 0,25 desiliter vann

1-2  spiseskjeer  Olje

Salt

Litt søtning

Spisskummen 

Oregano 

● 

Ost til topping

 

 

TILBEREDNING

Kjeks:

Slik gjør du det: 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, smak til med salt og søtning.

Kna deigen godt sammen å ha litt olje på deigen når du er ferdigknadd. 

‘Tilsett litt og litt olje når du blander. 

Lag en pølse av deigen å del opp i like store biter.

Ta et bakepapir å legg den ferdigoppskjærte deigbiten på og ta et annet bakepapir over.

Bruk litt olje på begge bakepapirene slik at de ikke går i oppløsning og sitter fast i papiret.

 Kjevle ut til ganske tynne kjekser, legg på en stekeplate med bakepapir på.

Pensle med vann, stikk noen hull med en gaffel og ha på ønsket krydder og litt salt.

Stek kjeksen på 170 grader på midterste rille i omtrent 12 minutter. 

 

Stek kjøttdeigen nesten ferdig, tilsett krydder og vann, stek videre i et par minutter å trekk av plata.

Sett stekovnen på 220 grader og varmluft, finn frem en ildfast form å fordel kjøttdeigen utover forma. 

Ha over litt ost på kjøttdeigen, kjeks, og ost igjen på toppen.

Bruker du flere oster som f.eks mozarella i tillegg til hvitost strør du over mozarella på slutten av steketiden.

Stek på midterste rille i omtrent 15 minutter til osten er helt smeltet. 

Server med salat, rømme, guacamole og salsa. 

 

Oppskrift på tacokrydder:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1515921087_tacokrydder_lavkarbo.html

Oppskrift på guacamole:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1506272537_enkel_guacamole.html

 

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg